Cuba

Innføring i Spansk språk og Latinamerikansk kultur

 • Opplev Cuba før det er for sent
 • Lær deg spansk
 • Studèr på University of Havana
 • 30 studiepoeng støttet av Lånekassen
 • Ta del i, og lær om den latinamerikanske kulturen
 • Begynn din høyere utdannelse på Cuba

Studér på University of HAVANA


GoStudy Academics har skreddersydd disse fagene sammen med University of Havana for å kunne tilby deg som student en nyttig utdannelse i spansk språk og latinamerikansk kultur.

 • Lær spansk
 • Lær om latinamerikansk kultur på Cuba
 • Norske ansatte som følger deg opp på Cuba
 • Støtte fra Lånekassen
 • 30 studiepoeng fra University of Havana
 • Dyktige forelesere med erfaring i å undervise utenlandske studenter

OM UIH og studiet

Innføring i Spansk og Latin-Amerikansk Kultur

Antall studiepoeng 30 stp (15 + 15)
Opptakskrav Generell studiekompetanse
Undervisningsspråk Engelsk / Spansk
Omfang Heltid / Ett semester
Eksamen På studiested
Studie i regi av:  

Universitetet i Havana (UiH)  ble stiftet i 1721. Det er det eldste universitetet på Cuba og et av de eldste i Latin-Amerika. Universitetet består av 15 fakulter og har vel 6000 studenter.

Lærerne i spansk er ansatte ved Universitetet i Havana med lang erfaring i undervisning av spansk språk for utenlandske studenter. En av våre lærerne er Diana Rosa Cáceres León som også er medforfatter av pensumbøkene studentene skal bruke, en bok som er spesielt tilrettelagt for utenlandske studenter som studerer spansk på Cuba.

GoStudy Academics arbeider for at norske studenter skal ha kontakt med cubanske studenter, og dette skjer via ukentlige tilrettelagte kulturelle aktiviteter som fører studenter sammen  i et sunt studentmiljø.

Hovedstaden Havana har virkelig en særpreget stemning, og det er ikke til å unngå å la seg rive med. En by med mer kontraster enn Havana, er vanskelig å finne. Overalt kjører fantastiske amerikanske biler fra 50-tallet rundt. For ikke å snakke om musikken, spillegleden, dansen, livsutfoldelsen og det å leve i øyeblikket.

Bli med å studèr på Cuba - Opplev Cuba før det er for sent!

OM FAGENE

Innføring i Spansk og Latin Amerikansk Kultur

Fagene krever ingen forkunnskaper i spansk språk, og passer derfor godt for de studenter som vil lære spansk.  Faget gir 15 studiepoeng og sammen med faget Latinamerikansk kultur, som også gir 15 studiepoeng, danner fagene grunnlag for et fult semester med 30 studiepoeng.

Total antall timer Spansk innføring: 136 timer totalt, hvorav forelesninger er 120 timer og seminarer er 16 timer. Dette fordeles jevnt utover semesteret og er nokså intensivt.

Total antall timer Latinamerikansk Kultur: 64 timer totalt, hvorav forelesninger er 44 timer og seminarer er 20 timer. Dette fordeles på 4 timer per uke, og seminarer kommer i tillegg.

Fagene undervises på lett forståelig spansk, tilpasset det nivået studentene er på.

Pensum

Pensum vil inneholde utdrag fra oversiktsverk i spansk språk og grammatikk og latinamerikansk kulturkunnskap.

 1. Spansk språk: 
  “Español en Cuba A1- A2 Clave para el futuro”. Primera edición: mayo, 2013 Edita: Servicio de Publicaciones de la Universidad de Cádiz C/ Doctor Marañón, 3 - 11002 Cádiz (España) www.uca.es/publicaciones publicaciones@uca.es

 2. Latinamerikansk kultur: 
  Tekster og kompendier satt sammen av Universitetet i Havanna

Veien videre

Dette kurset vil gi grunnlag for videre studium i spansk språk og Latin Amerika Studier 1 og 2, samt det kan benyttes i ulike bachelorgrader.

Eksamen(er) + Vurderingsform

Det vil bli en avsluttende skriftlig eksamen på 4 timer for Spansk innføring. Ingen hjelpemiddler. For latinamerikansk kultur vil det bli en 3-4 dagers hjemmeeksamen.

Vurdering:
Ved sensur brukes karakterskalaen fra A til F, der A er beste oppnåelige karakter.

Forventet læringsutbytte

Etter fullført semester vil studentene ha kunnskap i hovedtrekkene i spansk grammatikk og uttale. Sammen med Latinamerikansk kultur, har studenten også fått en innføring i hovedtrekkene i utviklingen av latinamerikansk kultur. De vil kunne lese og uttrykke seg både muntlig og skriftlig på et enkelt akademisk spansk.

Opplev cubansk kultur

 

 • Del leilighet med medstudent 
 • Fint område i Havana
 • Lær spansk
 • Godt samhold mellom studentene
 • Opplev cubanske rytmer og musikk like i nærheten

Cuba forandrer seg - Opplev Cuba før det er for sent!

Salsa? Reggae? Calypso? Mambo? Det karibiske hav er en kulturell smeltedigel bestående av europeisk, afrikansk og søramerikansk urbefolkning, som har krydret musikkens verden med en rekke unike musikalske genre. 500 år med berg- og dalbanehistorie, har foruten musikk, skapt et av Latin-Amerikas mest kulturelt unike samfunn. I forkant av moderne Latino-kultur, har Havana også gitt oss Havana Club rum og Montecristo sigarer, Che Guevara ikonografi, Buena Vista Social Club ... og listen fortsetter. Bli med på en solrik reise til et kulturrikt land fylt med nye, spennende opplevelser!

Om Havana
Havana er Cubas største by. Dens bygninger er enestående, og ble tidlig satt opp på UNESCO`s liste over verdens kulturarv. En by med mer kontraster enn Havana er vanskelig å finne. Overalt kjører fantastiske amerikanske biler fra 50-tallet rundt; det er som en reise tilbake i tid.  For ikke å snakke om musikken, spillegleden, dansen, livsutfoldelsen og det å leve i øyeblikket.

Havana er kanskje Karibiens mest livlige øy. Dens romantiske atmosfære og smittende energi er legendarisk. Øyen ligger midt i det varme, krystallklare vannet i Karibien. Hovedstaden har virkelig en særpreget stemning, og den suger deg fast! I denne fantastiske byen skal du studere, leve og bo under hele studieoppholdet ditt på Cuba.

Bosted
GoStudy Academics  jobber med cubanske familier, og etter ankomst innlosjeres studentene i leiligheter, to og to sammen. Leilighetene er ulike, men alle har noenlunde samme standard. Alle leiligheter har eget bad, lite kjøkken m/kjøleskap, air condition og TV.

Alle hus ligger i samme nabolag, El Vedado, som ligger ved Universitetet i Havana, og regnes som et veldig trygt område. Dette er en fin måte å komme i kontakt med kulturen på.

Klima
Cuba er deilig året rundt. Utenfor byene er det palmer, det karibiske hav og kilometervis av hvite sandstrender, hvor det evige tropeklimaet sikrer behagelige temperaturer og et badevann som aldri er under 25 grader. Gjennomsnittlig kan du regne med 330 soldager i året.

Fritidsaktiviteter
15 minutters kjøretur ut av Havana finner du nydelige, kritthvite strender hvor du kan utøve alle slags strandaktiviteter som snorkling, dykking, båtturer, besøke delfinsenteret og svømme med delfiner, eller bare sole deg og ta en svømmetur. GoStudy Academics utgir ukentlig en aktivitetskalender under studentenes opphold. Aktivitetskalenderen informerer studentene om hva som skjer i Havana angående aktuelle konserter, filmer, utstillinger, festivaler med mer. Våre norske og lokalt ansatte  kjenner byen og øyen godt, og har kunnskaper om hva man bør få med seg av aktiviteter og kulturelle hemmeligheter.

Shopping
I Havana kryr det av forskjellige markeder, og man kan bruke timevis på å gå rundt å oppdage nye spennende ting.

Lommepenger
Myntenheten på Cuba er konvertible pesos (CUC). 1 CUC tilsvarer en USD. Cuba er et forholdsvis rimelig sted, og våre studenter vil nyte godt av goder som lokale priser med taxi etc. Ca. 5.000,- kroner pr. måned bør dekke de aller flestes behov.

Språk og religion
Det offisielle språket på Cuba er spansk. Den største organiserte religion er Den romersk-katolske kirke, samt en rekke afro-cubanske religioner. Blant disse er Santeria den mest sentrale. Offisielt har Cuba vært en ateistisk stat etter at 26. juli-bevegelsen kom til makten, men de religiøse restriksjoner er blitt færre siden 1991.

Helsetilbud
Cubansk helsevesen anses for å være veldig bra. Våre norske og lokalt ansatte har god kontakt med lege, legevakt og sykehus. De vil bistå deg dersom noe skulle oppstå.

Internett
Det finnes datamaskiner med internett på utvalgte steder, men vær oppmerksom på at hastighet og tilgang ikke er som i Norge.

Totalpakker sikrer deg gode priser

Fra kr.

87.900,-
Støttet av Lånekassen
Flyreise inkludert
Bosted inkludert
Studie inkludert

Totalpakke

Som eneste aktør på markedet tilbyr GoStudy Academics en totalpakke for våre studenter. Det vil si at du som student får både studie, reise og opphold - alt er ordnet av oss, for deg. I tillegg samarbeider vi med anerkjente  universitet for å gi deg en god start på din utdannelse.

Studiene er levert av University of Havana i samarbeid med GoStudy Academics.

Fly Inkludert Opphold Inkludert
Mat Lunsj inkludert Internett På skolen
Strand 15 min. med bil Butikk 5 min. gange
Studiepoeng 30 Opptakskrav Generell studiekompetanse
Klasserom 10 min. gange Restauranter 5 min. gange
Avreise vårsemester Februar Avreise høstsemester September
Lånekassen Støttet Visum Ja
Vår 2018: Kr 87.900,- Høst 2018 & Vår 2019: kr 89.500 + Adm.gebyr: kr 2 500,-

Nytt

Åpningstider i julen og nyttår

22.12.2017
I forbindelse med jul og nyttår holder GoStudy stengt fra og med lille julaften 23 desember og åpner igjen 2 januar 2018.
Les mer

Åpnet høst 2018 og vår 2019 for påmelding

22.12.2017
Nå er det din tur! Uforpliktende påmelding til høsten 2018 og våren 2019 er i full gang. Du kan studere på Bali, i Sydney, i Mexico, på Cuba, i Paris, i Barcelona og i England. Du kan velge mellom Ex.phil/Ex.fac med tilleggsfag, og som eneste leverandør kan du studere personlig trener på Bali og i Sydney. I Sydney og på Cuba kan du o...
Les mer

3 uker er gått - finnes ikke sammenligning

08.03.2016
Fra Cuba er Ida Elisabeth i full gang med blogging. Hun skal blogge sammen med Carl Petter men det første innlegget kommer fra Ida. Hun beskriver de første ukene som helt fantastisk, og vi tror hun.
Les mer

Studieuken på Cuba

28.10.2015
Både på Cuba, Bali, Mexico og i Sydney har studentene studieuke. Denne uken bruker de fleste på å reise rundt å utforske landet de besøker. På Cuba som er liten i størrelse kan man få sett mye av landet på en liten uke. Amalie som blogger fra Cuba valgte å ta turen blant annet til Trinidad.
Les mer

Backpacking på Cuba

24.04.2015
Det er også fullt mulig å få en smakebit av backpacker livet om man er student i utlandet. Studentene i Cuba hev sekken på ryggen og reiste rundt på Cuba en uke. Her fikk de muligheten til å  besøke flere byer som Trinidad og Cienfuego.
Les mer

Tidenes naturopplevelse

20.04.2015
En uke som student i utlandet er fyllt med nye opplevelser i tillegg til interessante forelesinger. Rett utenfor klasserommet og der du bor i Havanna er det muligheter som få andre steder har å by på.
Les mer

Et ekte karibisk paradis

07.04.2015
Når man studerer i utlandet er muligheten til å utforske ukjente landskap og nye kulturer store. Og på det punktet er Cuba helt i tet.
Les mer

Studentenes egne Instagram bilder

13.02.2015
Se studentenes egne Instagram bilder med taggen #gostudy99 eller følg oss på Instagram @gostudy99.
Les mer

Studenttorget intervjuer tidligere studenter

21.01.2015
Studentorget.no har intervjuet flere av våre tidligere studenter som gir deg som kommende student eller med tanker om å studere i utlandet, muligheten for å se hva studentene selv mener om sine studier i utlandet.
Les mer

Åpnet høst 2018 og vår 2019 for påmelding

14.10.2017
Nå er det din tur! Uforpliktende påmelding til høsten 2018 og våren 2019 er i full gang. Du kan studere på Bali, i Sydney, i Mexico, på Cuba, i Paris, i Barcelona og i England. Du kan velge mellom Ex.phil/Ex.fac med tilleggsfag, og som eneste leverandør kan du studere personlig trener på Bali og i Sydney. I Sydney og på Cuba kan du o...
Les mer

Langhelg på Cuba

16.11.2015
En av tingene som er så fantastisk med å studere i utlandet er muligheten for å utforske landet man bor i eller nærliggende land. Thea som blogger fra Mexico reise sammen med noen venninner over til Cuba og hadde en langhelg i Havanna.
Les mer

Studér i utlandet kommende høst

08.07.2015
Det er fortsatt mulig å melde seg på studier til høst 2015. Rett over sommeren er det oppstart av nytt semester på Bali, i Sydney, på Cuba, i Mexico og i Norge.
Les mer

Jeg har meldt meg på, hva skjer nå?

20.04.2015
Du har meldt deg på studier gjennom GoStudy, GoStudy Sport eller GoStudy Academics og lurer på hva som skjer videre. Du har også en venn som har lyst å være med og usikker på om han er for sent ute.
Les mer

Ta flere semestre i utlandet

09.04.2015
Nytt fra kommende semester er at man nå kan studere flere semestre gjennom Gostudy Academics blant annet på Cuba ved Universitetet i Havanna.
Les mer

Studentenes egen blogg

16.02.2015
Hvert semester skriver studentene sin egen blogg fra sin studiehverdag i utlandet. For deg som går med tanker eller skal studere i utlandet gir det deg en fin pekepinn på hva du kan forvente å oppleve under et semester.
Les mer

Vårsemesteret 2015 er i gang

05.02.2015
Vårsemester er i gang og studentene er ankommet studiestedene som de skal være de neste 3 månedene. Her skal de være med på opplevelser og ha spennende studier.  
Les mer

Uforpliktende påmelding fylles ut her. Når påmelding er mottatt vil du bli kontaktet av en av våre studentrådgivere.

Steg 1
Steg 2
Høsten 2018
 • Høsten 2018
 • Våren 2019
Cuba
Innføring i Spansk språk og Latinamerikansk kultur
Neste
Du har spørsmål,
vi har svar.

Chat med oss på Facebook