Påmelding

Cuba

Ex.phil. og EX.FAc. med tilleggsfag

 • Opplev Cuba før det er for sent
 • Ta del i den cubanske kulturen
 • Få dypere innblikk i kulturelle relasjoner
 • Støttet av Lånekassen
 • Svært godt samhold blant medstudenter
 • Begynn dine studier på Cuba

fokus på kvalitet


Du kan være sikker på god faglig oppfølgning under ditt utenlandsopphold. Du vil bli godt ivaretatt av våre ansatte og våre mangeårige, dyktige forelesere.

 • Lav strykprosent
 • Tett faglig oppfølgning
 • 30 studiepoeng
 • Støtte fra Lånekassen
 • Dyktige forelesere
 • Brukes i de fleste bachelorgrader

OM FAGENE

Siden 1999 har GoStudy tilbudt Ex.phil. og Ex.fac. i en totalpakke med utenlandsstudier, hvor fly, opphold, oppfølgning og veiledning er inkludert.

Du får oppleve en ny kultur, samtidig som du lærer om samfunn, identitet, filosofiske og etiske problemstillinger, for ikke å nevne sosiale og kulturelle relasjoner. Vi legger opp til at studentene skal oppleve mest mulig under sitt utenlandsopphold, og det arrangeres derfor mange utflukter og aktiviteter.

Examen philosophicum og Examen facultatum (Ex.phil./Ex.fac.) inngår som obligatoriske forkurs i mange bachelorgrader ved norske universitet og høgskoler. Dette er derfor et nyttig startpunkt for videre studier. Sammen med tilleggsfaget gir dette studiet 30 studiepoeng ved bestått eksamen. Hvert av fagene gir 10 studiepoeng.

Alle emnene vil gjøre deg godt forberedt til å gjennomføre en bachelorgrad, og erfaringsmessig er strykprosenten hos våre studenter lavere enn studenter på tilsvarende studier i Norge.

EX.PHIL. OG EX.FAC.

Ex.phil.
Examen philosophicum skal gi grunnleggende kunnskap om et utvalg sentrale emner i filosofi- og vitenskapshistorie fra antikken til vår tid. Det omfatter: (1) Sentrale filosofer, erkjennelsesteori, etisk teori og estetiske teorier, og (2) sentrale trekk ved utviklingen i vitenskapshistorien. 

Examen philosophicum skal også gi studentene kunnskaper og ferdigheter til å gi en egen skriftlig framstilling av sentrale filosofer og filosofiske, etiske og vitenskapelige emner.

Arbeidsformer
Undervisning foregår på studiested. Det gis vurdering underveis i kurset i forbindelse med prøveeksamen.

Oppmøte
All undervisning som blir gitt i forbindelse med Ex.phil. er obligatorisk.  

Ex.fac.
Ex.fac, eller examen facultatum, er et såkalt fakultetsrettet studium, delt opp i ulike varianter rettet mot de forskjellige fakulteter (som det samfunnsvitenskapelige, det rettsvitenskapelige etc.). Den varianten som blir tilbudt på GoStudy er en såkalt allmenvariant som er kompatibel med de eller fleste fakultetsrettet variantene. Denne varianten gir en innføring i etikk og vitenskapsfilosofi. Ex.fac gir 10 studiepoeng. 

Examen facultatum skal gi studentene kunnskap om sentrale trekk ved utviklingen av moderne samfunnsvitenskap, samfunnsvitenskapelige teorier, begreper og forskningsstrategier (kvalitative og kvantitative). Examen facultatum skal gi studentene grunnleggende kunnskaper og ferdigheter til å fremstille skriftlig sentrale samfunnsvitenskapelige teorier, problemstillinger og emner.

Arbeidsformer
Undervisning foregår på studiested. Det gis vurdering underveis i kurset i forbindelse med prøveeksamen.

Oppmøte
All undervisning som blir gitt i forbindelse med Ex.fac. er obligatorisk.  

TILLEGSFAG

Tilleggsfaget blir ikke annonsert før nærmere avreise. Tilleggsfaget som vil utgjøre 10 studiepoeng av totalt 30 studiepoeng i kombinasjon med ex.phil og ex.fac, kan og vil, variere fra semester til semester. Vi forsøker så godt vi kan å velge fag som ikke vil vanskeliggjøre forberedelsene til eksamen betraktelig. Informasjon om tilleggsfaget vil bli annonsert på Min Side hos GoStudy når det er klart. I utgangspunktet vil det ikke være mulig å velge mellom flere fag, da vi anser det som mest hensiktsmessig at man forbereder seg til eksamen på samme fag. Det vil ikke gi blitt fullverdige forelesninger/veiledning i tilleggsfaget slik det gjør på Exphil og Exfac. Derfor må det regnes med litt mer egenstudier knyttet til tilleggsfaget.

Opplev cubansk kultur

 

 • Del leilighet med medstudent 
 • Fint område i Havana
 • Få et unikt innblikk i den Cubanske kulturen
 • Godt samhold mellom studentene
 • Opplev cubanske rytmer og musikk like i nærheten

Cuba forandrer seg - Opplev Cuba før det er for sent!

Salsa? Reggae? Calypso? Mambo? Det karibiske hav er en kulturell smeltedigel bestående av europeisk, afrikansk og søramerikansk urbefolkning, som har krydret musikkens verden med en rekke unike musikalske genre. 500 år med berg- og dalbanehistorie, har foruten musikk, skapt et av Latin-Amerikas mest kulturelt unike samfunn. I forkant av moderne Latino-kultur, har Havana også gitt oss Havana Club rum og Montecristo sigarer, Che Guevara ikonografi, Buena Vista Social Club ... og listen fortsetter. Bli med på en solrik reise til et kulturrikt land fylt med nye, spennende opplevelser!

Om Havana
Havana er Cubas største by. Dens bygninger er enestående, og ble tidlig satt opp på UNESCO`s liste over verdens kulturarv. En by med mer kontraster enn Havana er vanskelig å finne. Overalt kjører fantastiske amerikanske biler fra 50-tallet rundt; det er som en reise tilbake i tid.  For ikke å snakke om musikken, spillegleden, dansen, livsutfoldelsen og det å leve i øyeblikket.

Havana er kanskje Karibiens mest livlige øy. Dens romantiske atmosfære og smittende energi er legendarisk. Øyen ligger midt i det varme, krystallklare vannet i Karibien. Hovedstaden har virkelig en særpreget stemning, og den suger deg fast! I denne fantastiske byen skal du studere, leve og bo under hele studieoppholdet ditt på Cuba.

Bosted
GoStudy jobber med cubanske familier, og etter ankomst innlosjeres studentene i leiligheter, to og to sammen. Leilighetene er ulike, men alle har noenlunde samme standard. Alle leiligheter har eget bad, lite kjøkken m/kjøleskap, air condition og TV.

Alle hus ligger i samme nabolag, El Vedado, som ligger ved Universitetet i Havana, og regnes som et veldig trygt område. Dette er en fin måte å komme i kontakt med kulturen på.

Forelesninger
Forelesninger foregår  på skolen, Centro de Estudios Martianos (CEM), en flott skole sentralt i Havana.

Klima
Cuba er deilig året rundt. Utenfor byene er det palmer, det karibiske hav og kilometervis av hvite sandstrender, hvor det evige tropeklimaet sikrer behagelige temperaturer og et badevann som aldri er under 25 grader. Gjennomsnittlig kan du regne med 330 soldager i året.

Fritidsaktiviteter
15 minutters kjøretur ut av Havana finner du nydelige, kritthvite strender hvor du kan utøve alle slags strandaktiviteter som snorkling, dykking, båtturer, besøke delfinsenteret og svømme med delfiner, eller bare sole deg og ta en svømmetur.Andre aktiviteter som beachvolleyball,  konserter, cubanske danseshow, besøk på sigarfabrikker, spanskkurs etc. vil også bli arrangert, dersom det er interesse for dette. Vi har norske og lokalt ansatte som kjenner byen og øyen godt, og har kunnskaper om hva man bør få med seg av aktiviteter og kulturelle hemmeligheter.

Shopping
I Havana kryr det av forskjellige markeder, og man kan bruke timevis på å gå rundt å oppdage nye spennende ting.

Lommepenger
Myntenheten på Cuba er konvertible pesos (CUC). 1 CUC tilsvarer en USD. Cuba er et forholdsvis rimelig sted, og våre studenter vil nyte godt av goder som lokale priser med taxi etc. Ca. 5.000,- kroner pr. måned bør dekke de aller flestes behov.

Språk og religion
Det offisielle språket på Cuba er spansk. Den største organiserte religion er Den romersk-katolske kirke, samt en rekke afro-cubanske religioner. Blant disse er Santeria den mest sentrale. Offisielt har Cuba vært en ateistisk stat etter at 26. juli-bevegelsen kom til makten, men de religiøse restriksjoner er blitt færre siden 1991.

Helsetilbud
Cubansk helsevesen anses for å være veldig bra. Våre norske og lokalt ansatte har god kontakt med lege, legevakt og sykehus. De vil bistå deg dersom noe skulle oppstå.

Internett
Det finnes datamaskiner med internett på utvalgte steder, men vær oppmerksom på at hastighet og tilgang ikke er som i Norge.

Totalpakker sikrer deg gode priser

Fra kr.

75.900,-
Støttet av Lånekassen
Flyreise inkludert
Bosted inkludert
Veiledning inkludert

Totalpakke

Som en av de få aktørene på markedet leverer vi “totalpakker”. Vi tar oss av flybilletter og overnatting, samt hjelper med alle forberedelser før avreise. På campus vil du også få forelesninger innen det faget du tar. Vi har dyktige forelesere som går gjennom pensum og vil gjør deg godt forberedt til å ta eksamen.

Studiene leveres av en norsk faglig intitusjon som medfører støtte fra Lånekassen i form av lån og stipend. 

Fly Inkludert Opphold Inkludert
Mat Lunsj inkludert Internett Utvalgte steder
Strand 15 min. med bil Butikk 5 min. gange
Studiepoeng 30 Opptakskrav Generell studiekompetanse
Klasserom 10 min. gange Restauranter 5 min. gange
Avreise vårsemester Februar Avreise høstsemester September
Lånekassen Støttet Visum Ja
Høst 2019 & Vår 2020: kr 75.900,- + Adm.gebyr: kr 2 500,-

Forelesere

Ole Johan Moe

Ole Johan Moe
Foreleser Ex.phil og Ex.fac

Ole Johan er fra Kristiansand og har jobbet for GoStudy siden 2008. Ole Johan er utdannet filosof fra Universitetet i Bergen og har også sosiologi og sosialt arbeid i sin fagkrets. Interessefelt; Utviklingsspørsmål, menneskerettigheter og kritisk teori.

Våre ansatte

Enrique Hidalgo

Enrique Hidalgo
Daglig leder

Enrique har hovedansvaret for alle våre studenter på Cuba. Han har lang erfaring med norske studenter, og snakker godt norsk i tillegg til flytende spansk. Enriques kunnskaper om Cuba er noe alle våre studenter drar godt nytte av.
Ragnhild Espenes

Ragnhild Espenes
Koordinator

Ragnhild er sammen med resten av teamet på Cuba, ansvarlig for våre studenters ve og vel. Hun snakker flytende spansk. Ragnhild arranger også mange utflukter for våre studenter, og vil være en god samtalepartner for deg som student.

Nytt

Studier med oppstart våren 2020

08.10.2019
Rett over jul, med avreise i februar, er det oppstart av nye studier på samtlige av våre studiested. Om du er i den situasjonen at du ikke vet hva du skal gjøre etter jul eller for den saksskyld føler du har startet på feil studierettning, kan muligheten for å ta et semester i utlandet være et godt alternativ.
Les mer

Åpningstider i julen og nyttår

08.10.2019
I forbindelse med jul og nyttår holder GoStudy stengt fra og med lille julaften 23 desember og åpner igjen 2 januar 2018.
Les mer

Åpnet høst 2018 og vår 2019 for påmelding

14.10.2017
Nå er det din tur! Uforpliktende påmelding til høsten 2018 og våren 2019 er i full gang. Du kan studere på Bali, i Sydney, i Mexico, på Cuba, i Paris, i Barcelona og i England. Du kan velge mellom Ex.phil/Ex.fac med tilleggsfag, og som eneste leverandør kan du studere personlig trener på Bali og i Sydney. I Sydney og på Cuba kan du o...
Les mer

Langhelg på Cuba

16.11.2015
En av tingene som er så fantastisk med å studere i utlandet er muligheten for å utforske landet man bor i eller nærliggende land. Thea som blogger fra Mexico reise sammen med noen venninner over til Cuba og hadde en langhelg i Havanna.
Les mer

Studér i utlandet kommende høst

08.07.2015
Det er fortsatt mulig å melde seg på studier til høst 2015. Rett over sommeren er det oppstart av nytt semester på Bali, i Sydney, på Cuba, i Mexico og i Norge.
Les mer

Jeg har meldt meg på, hva skjer nå?

20.04.2015
Du har meldt deg på studier gjennom GoStudy, GoStudy Sport eller GoStudy Academics og lurer på hva som skjer videre. Du har også en venn som har lyst å være med og usikker på om han er for sent ute.
Les mer

Hva med 15 april?

10.04.2015
Pågangen av påmeldinger er større enn noen gang. For studier gjennom Gostudy og Gostudy Sport kan det derfor være lurt å melde seg på innen 15 april trass i at vi har rullerende opptak.
Les mer

Studentenes egen blogg

16.02.2015
Hvert semester skriver studentene sin egen blogg fra sin studiehverdag i utlandet. For deg som går med tanker eller skal studere i utlandet gir det deg en fin pekepinn på hva du kan forvente å oppleve under et semester.
Les mer

Vårsemesteret 2015 er i gang

05.02.2015
Vårsemester er i gang og studentene er ankommet studiestedene som de skal være de neste 3 månedene. Her skal de være med på opplevelser og ha spennende studier.  
Les mer

Åpningstider i julen og nyttår

22.12.2017
I forbindelse med jul og nyttår holder GoStudy stengt fra og med lille julaften 23 desember og åpner igjen 2 januar 2018.
Les mer

3 uker er gått - finnes ikke sammenligning

08.03.2016
Fra Cuba er Ida Elisabeth i full gang med blogging. Hun skal blogge sammen med Carl Petter men det første innlegget kommer fra Ida. Hun beskriver de første ukene som helt fantastisk, og vi tror hun.
Les mer

Studieuken på Cuba

28.10.2015
Både på Cuba, Bali, Mexico og i Sydney har studentene studieuke. Denne uken bruker de fleste på å reise rundt å utforske landet de besøker. På Cuba som er liten i størrelse kan man få sett mye av landet på en liten uke. Amalie som blogger fra Cuba valgte å ta turen blant annet til Trinidad.
Les mer

Backpacking på Cuba

24.04.2015
Det er også fullt mulig å få en smakebit av backpacker livet om man er student i utlandet. Studentene i Cuba hev sekken på ryggen og reiste rundt på Cuba en uke. Her fikk de muligheten til å  besøke flere byer som Trinidad og Cienfuego.
Les mer

Tidenes naturopplevelse

20.04.2015
En uke som student i utlandet er fyllt med nye opplevelser i tillegg til interessante forelesinger. Rett utenfor klasserommet og der du bor i Havanna er det muligheter som få andre steder har å by på.
Les mer

Et ekte karibisk paradis

07.04.2015
Når man studerer i utlandet er muligheten til å utforske ukjente landskap og nye kulturer store. Og på det punktet er Cuba helt i tet.
Les mer

Studentenes egne Instagram bilder

13.02.2015
Se studentenes egne Instagram bilder med taggen #gostudy99 eller følg oss på Instagram @gostudy99.
Les mer

Studenttorget intervjuer tidligere studenter

21.01.2015
Studentorget.no har intervjuet flere av våre tidligere studenter som gir deg som kommende student eller med tanker om å studere i utlandet, muligheten for å se hva studentene selv mener om sine studier i utlandet.
Les mer

Meld deg på uforpliktende!

Dette er en helt uforpliktende påmelding. Når påmelding er mottatt vil du bli kontaktet av en av våre studentrådgivere. Melder du deg på som VGS Privatist vil du få en liste med fagvalg og studieprosenter pr fag. Husk at dette bare er tiltenkt som en indikasjon på studiemengde og pris - du vil få tett oppfølging av våre studentrådgivere, og sammen tilpasse din fagplan i forhold til priser og støtte fra Lånekassen.

Steg 1

Velg når, hvor og hva

Velg semester
Chat med oss