Påmelding

Hoen + ICMS = Sant

20.10.2012
hoen.jpg

Steinar Hoen, sportskoordinator hos GoStudy, besøkte ICMS og idrettsstudentene i forrige uke. Forrige gang Hoen var i Sydney var i forbindelse med prøve-OL i 1998 da han var aktiv idrettsutøver.

Steinar Hoen ble mottatt av Alexander Opheim, daglig leder i GoStudy og Daniel Fransson, som har ansvaret for de skandinaviske studentene ved ICMS sitt campus på Manly. Hoen ble vist rundt på skolen og fikk se både bo- og studiefasiliter på det prestisjefylte universitet ICMS

-Det minner veldig om den gang jeg studerte og bodde i USA. Dette satt i gang mange gode minner, sa Hoen under omvisningen på ICMS.

Daniel Fransson viste stolt frem skolen han var tidligere student ved og fortalte velvillig om andre norske besøkende i Hall og Fame, hvor blant annet tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik var avbildet fra sitt besøk ved skolen for noen år tilbake.
 
- For noen fantastiske fasiliteter, dette er noe vi kan være virkelig stolt av i GoStudy. Her er alt tilrettelagt for at du skal ha mulighet til å utvikle deg faglig og sportsligsett, sier Hoen videre.

Etter omvisningen på skolen møtte samtlige av idrettstudentene opp på basketballbanen på campus hvor Steinar Hoen hadde gjort klart for en minicup i basketball. Både studentene og Hoen hadde en god treningsøkt på banen. Etter økten dro studentene rett på surfetimer på Manly beach mens Hoen utforsket Manly på egen hånd.

- Både Manly i seg selv og ICMS er jo bare helt fantastisk. Dette er jeg virkelig stolt av å være med på. Manly i er bare perfekt til et idrettstudium! En ting jeg lå merke til når vi ankom, var det yrende livet, som var på Manly allerede kl 06.30. Både yngre og eldre benyttet stranden til og starte dagen med surfing eller jogging. 

Før Steinar Hoen, som også er Bislett Games ansvarlig, dro fra Manly avholdt han et foredrag for idrettsstudentene. Det første temaet var rundt idrettsprestasjoner i verdensklasse der han dro spesielt frem fenomenet Usain Bolt, som han har sikret seg til 100 meteren på Bislett Games 7 juni. Da fikk elevene virkelig en innføring i hvordan verdens største idrettsmann trener og tenker samt en innføring i hvordan et enormt talent som Usain kan dominere som han gjør.

Et annet tema som Steinar gikk grundig igjennom var mentale barrierer. Da brukte han seg selv og sin egen erfaring som grunnlag for det han fortalte studentene. De fikk lære om hvordan en idrettsutøver tenker mentalt i det han skal prestere, og hvordan man holder unna negative tanker ved og fokusere på arbeidsoppgavene. Det siste temaet han gikk igjennom var temaet barneidrett, talentutvikling og spesielt fravær i all for tidlig alder av barn i idretten. Dette var tydelig temaer som Steinar brenner ekstra for og studentene fikk en grundig innføring i hva de kan gjøre for og få større fokus på disse områdene, samt motvirke fravær blant barn i idretten.

Det som var ekstra interessant med disse temaene som Steinar gjeste foreleste i, var at de er direkte relatert til pensum som studentene går igjennom i denne perioden.

Tilbake
Chat med oss