Skip to main content

BALI

Ex.phil. og Ex.fac.

Ta Exphil og Exfac, få studiepoeng og samtidig opplev magien på Bali! På dette programmet vil du lære om akademisk tenkning og skriving som forbereder deg på videre studier, og ta fag som uansett er obligatoriske på de fleste bacherlorløp i Norge. Helt siden 1999 har GoStudy tilbudt Exphil og Exfac på Bali, så her vil du bli møtt av erfarne forelesere og ansatte samtidig som du møter en ny kultur sammen med dine medstudenter. Dette er et av våre mest populære studier, så det lønner seg å søke tidlig.

Vi reiser og bor sammen

Norsk foreleser med erfaring fra utlandet

Fly, bosted og studiet inkludert

Brukes i de fleste grader ved høyere utdanning

Studie

Studiepoeng: 30
Varighet: 12 uker
Avreise: Februar og september

Hold av studieplass

Om

Om fagene og studieløpet

Er du glad i å diskutere, stille spørsmål og tenke selv? Lurer du på hvor kunnskapen vår kommer fra – og hva vi kan vite sikkert? Filosofistudier og grunnleggende forståelse av teori er verdifullt både personlig og profesjonelt. Derfor er kursene Exphil/Exfac obligatoriske innen de fleste utdanninger ved norske universiteter og høgskoler. Ved å ta Exphil/Exfac med tilleggsfag med oss vil du ha muligheten til å få dette godkjent som en del av din videre utdanning. Studiene gir deg 30 studiepoeng ved bestått eksamen, som kan brukes som ekstrapoeng på vitnemålet der du trenger det. Som Exphil/Exfac student er du innrullert ved Høgskolen NLA i Norge. Det vil si at det er et norsk studie, hvor man har «flyttet» klasserommet til Bali. Du har obligatoriske mappeinnleveringer på nett og en avsluttende eksamen når du kommer hjem til Norge.

Exphil – 10 studiepoeng

Examen Philosophicum gir deg grunnleggende kunnskap om et utvalg sentrale emner i filosofi- og vitenskapshistorien fra antikken til vår tid. Vi diskuterer ulike syn på hva som egentlig eksisterer, hvordan vi kan vite noe om hvordan verden henger sammen – og de store spørsmålene om hvordan vi skal leve og hva som er meningen med det hele. Filosofi er et eget fag i universitetssystemet, men det er også et fantastisk universalredskap til å skaffe deg et fugleperspektiv på nær sagt alle spørsmål og problemer – og åpne dem for kritisk diskusjon og undersøkelse.

Exfac – 10 studiepoeng

Examen Facultatum er et forberedende studium som skal gi forkunnskaper om et fagområde – fagterminologi, faghistorie og grunnleggende problemstillinger. Vår variant er en allmenvariant av Exfac som gir innføring til både samfunnsvitenskap og humanvitenskap. Her lærer du teorier, begreper og forskingsstrategier som blir brukt for å forstå mennesket som et sosialt vesen – og om hvordan fortolkningen av handlinger og tekster kan klargjøre uenighet og åpne for et mangfold av meninger.

‍En grunnleggende innføring i logikk og vitenskapshistorie gir deg også en generell forståelse av vitenskapelig metodikk. Dette er et fag som gir deg redskaper til kritisk tenkning for videre studier og som og hjelper deg å forstå forholdet mellom vitenskap og samfunn.

Tilleggsfag – 10 studiepoeng

For at studiet skal utgjøre 30 studiepoeng, er det lagt til et tilleggsfag. Tilleggsfaget blir annonsert når det nærmer seg avreise, og kan variere fra semester til semester. De siste semestrene har tilleggsfaget vært innføring i modernitetens idéhistorie. Her vil du lære mer om sentrale tanker i europeisk tenkning og skjønnlitteratur fra renessansen og frem til vår egen tid. Faget er et fint supplement til Exphil og Exfac og lar deg gå enda mer i dypden av filosofiske, litterære og vitenskapelige spørsmål.  Målet er å gi deg en helhetlig forståelse av moderne tenkning for å kunne tolke og formidle kunnskap på en kritisk måte.

Priser og støtte fra Lånekassen

Vi ønsker at det skal være økonomisk forutsigbart og enkelt å reise med GoStudy og tilbyr derfor en totalpakke som inkluderer fly, opphold og undervisning. Dermed trenger du ikke å tenke på så mye annet enn lommepenger.

Pris: kr. 81 500.
Reservasjonsbeløp på kr. 2 600,- kommer i tillegg.

‍Prisen inkluderer fly tur/retur fra Gardermoen til studiested, bosted, undervisning og utflukter. Det kan komme mindre prisjusteringer, grunnet valuta og prisendringer på fly. Kostnader som kommer i tillegg er reservasjonsbeløp, pensum, eksamensoppmelding og visum.

‍Studiet kvalifiserer til støtte fra Lånekassen. Du kan søke om fullt lån og stipend som beløper seg til rundt kr. 69 000 for høstsemesteret og rundt kr. 83 000 for vårsemesteret. Alle som skal søke støtte fra Lånekassen må ha generell studiekompetanse. Vi oppfordrer alle våre studenter til å lese seg godt opp på Lånekassen sine vilkår. Les mer om støtte fra Lånekassen her.

Påmelding

Du kan velge å holde av en plass helt uforpliktende. Vi vil ta kontakt med deg så du lett kan få svar på akkurat dine spørsmål. Vi vil også oppdatere deg med relevant informasjon om ditt valgte studie/studiested. Du vil videre få tilbud om rådgivning.

‍Dersom du vil være sikker på at vi skal få deg med på avreisen kan du sikre deg en plass ved å betale reservasjonsbeløpet på kr. 2 600.

‍Er du i tvil om hvilket studium som passer for deg, kan du kontakte oss via chat, e-post eller telefon.

Her bor du

GoStudys studenter bor og studerer i området som heter Seminyak, i utkanten av Kuta. Stedet er kjent for gode surfeforhold, strandvolleyball – og et pulserende kveldsliv.

‍Alle studentene bor sammen på hotell, innlosjert på dobbeltrom med internett, kjøleskap og eget bad. Hotellet er omgitt av små koselige butikker og restauranter og har kort avstand til både strand og andre kulturopplevelser. Dersom du reiser med en venn kan dere selvsagt velge å bo sammen. Hver morgen blir det servert en deilig buffet til frokost, der du kan velge mellom indonesiske retter, frukt og klassisk frokost.

Du vil også kunne bruke vår campus som ligger i nærheten, her finner du treningsrom, kjøkken og fellesarealer hvor du kan henge sammen med andre medstudenter.

Om Bali

En eksotisk sjarm og et rikt turisttilbud har gjort Bali til Indonesias mest berømte øy, som bringer tankene til paradisiske strender, surfing og late dager. Men Bali er også full av skjulte steder, templer og snirklete veier gjennom frodige landskaper og er preget av en helt egen kultur som blander hinduisme, magi og åndetro. På denne øya kan du nyte livet eller også gjøre hver dag til en oppdagelsesferd.

‍Tilværelsen din som student/elev på Bali gir deg studiedager med både praktisk og teoretisk undervisning i trygge omgivelser. På fritiden kan du hengi deg til late dager på stranden, eller kaste deg ut i utflukter og arrangementer som arrangeres av studenter/elever og i regi av GoStudy. Vi har ansatte på Bali som jobber for at dine dager skal bli så innholdsrik som mulig, og for at du skal komme hjem med fine opplevelser i bagasjen. Alle studentene bor samlet, så det er lett å sosialisere seg og få nye venner.

‍De mest populære fritidsaktivitetene blant studentene er:

• Fotball
• Strandvolleyball
• Yoga
• Surfing
• Deltakelse på kulturelle arrangementer
• Jobbe frivillig på barnehjem
• Utforske nærliggende øyer og byer

Hverdag

Q&A

Må jeg ha tilleggsfaget?

For å kunne søke om fullt lån og stipend hos Lånekassen må du du ha tilleggsfaget.

‍For at semesteret skal regnes som et fullstendig semester, må man ta 30 studiepoeng. Exphil og Exfac utgjør til sammen 20 studiepoeng. Dermed er et tilleggsfag som utgjør 10 studiepoeng et naturlig valg for å gjøre deg til fulltidsstudent. Vi anbefaler at du gjennomfører alle fagene.

‍Dersom du søker om fullt lån og stipend, kan det ha en innvirkning på stipendet dersom du ikke fullfører alle fagene.

Hvor tar jeg eksamen?

Det er Høgskolen NLA som organiserer og gjennomfører eksamenene som består av både skriftlige innleveringer på nett og eksamen som gjennomføres etter hjemreise. Se emnebeskrivelse på NLAs nettside for mer detaljer om eksamensformen på de ulike emnene.

Er det obligatorisk undervisning?

Det er rundt to timers undervisning, mandag til fredag. Oppmøtet er obligatorisk, som innebærer at fravær krever gyldig grunn. Dersom man ikke møter opp til timene, vil man få skriftlig advarsel som potensielt kan føre til utvisning. Denne regelen er til for at du skal kunne komme hjem med de resultatene du ønsker.

Må jeg betale alt på en gang?

Nei, du slipper å betale hele beløpet før støtten fra Lånekassen er på din konto. Vårt opplegg er tilpasset din situasjon som student, så det skal være mulig for alle å få dette til med litt planlegging.

‍Å holde av en plass hos GoStudy er uforpliktende og gratis.

‍Dersom du har bestemt deg for å reise vil betaling til GoStudy skje i tre omganger:

Betaling av reservasjonsbeløp for å sikre deg en studieplass. Reservasjonsbeløpet er på kr. 2 600. Velger du å melde deg av etter dette beløpet er betalt, vil ikke reservasjonsbeløpet bli refundert. Du er selv ansvarlig for å vite at du har generell studiekompetanse til studier som krever dette.

Beløp for å reservere bosted, flybilletter og behandling av søknadspapirer
Cirka 8 uker før avreise forfaller faktura på kr. 16 800. Dette beløpet brukes til å forhåndsbetale deler av utgifter med bosted, flybilletter og andre utgifter GoStudy har før avreise. Når denne er betalt, vet vi at vi kan sette deg på lister til flyselskap, bosted, forelesninger og annet.

Den siste fakturaen som skal innbetales til GoStudy vil være det resterende beløpet for studiet du har valgt å melde deg på. Denne fakturaen er lett å betale når du har fått utbetaling av Lånekassen. Dermed er det viktig at du setter deg godt inn i Lånekassens regler for støtte i form av stipend og lån.

‍Vi vil prøve å hjelpe deg på alle måter, så du skal få oppleve hvor fantastisk det er å studere i utlandet. Hvis du trenger å snakke om individuelle og mer fleksible betalingsløsninger, kan du ta kontakt med oss for hjelp og veiledning.

Prisen du betaler til GoStudy inkluderer: veiledning, forelesninger, innkvartering på studiested, oppfølging og hjelp både i Norge før avreise og ved studiesenteret. Transport til og fra flyplass på studiested. Reise tur/retur fra Oslo til studiested. Det kan forekomme mindre prisjusteringer, grunnet valuta og prisendringer på fly. Kostnader som kommer i tillegg er reiseforsikring, og visum for studiested som krever dette.

Er det trygt å studere på Bali?

Bali er et trygt reisemål som mottar en jevn flyt av turister fra hele verden, og med mange fastboende fra Australia og Europa, som setter pris på det gode klimaet og en vennlig kultur. Turistinntektene har sikret øya en moderne infrastruktur og har i motsetning til land som India finnes det ikke noen dramatisk fattigdom. Vi har norske ansatte med god lokalkunnskap på Bali som alle jobber med å ivareta din trygghet.

‍GoStudy har godt samarbeid med både sykehus og lege dersom det skal oppstå sykdom/uhell. Du finner store matvarebutikker hvor du kan kjøpe vestlig mat. Seminyak hvor vi har innlosjert våre studenter er et trygt og populært område hvor også de store kleskjedene og internasjonale restaurantene har etablert seg.

Er det dyrt å bo på Bali?

Selv om du bor på hotell, kan du bruke mindre penger på å bo på Bali med oss, enn det som er vanlig for studenter i Norge. Hos oss kjøper du en «pakke», hvor fly, hotell og undervisning er inkludert. Frokost er også inkludert på hotellet, så det du trenger å tenke på er øvrige måltider og lommepenger.

‍Du kan leve svært rimelig på Bali. Du kan få en god middag på en lokal restaurant for 100 kroner. Du kan altså få mer for pengene enn i Norge, og trenger derfor ikke å ha spart opp så mye på forhånd.

‍Vi anbefaler alle å beregne mellom kr. 7 000 og 10 000 per måned i lommepenger på Bali. Du kan klare deg på mindre, men vi ser at de fleste av våre studenter ønsker å utforske Bali og ellers kose seg litt ekstra, så det kan være lurt å beregne litt romslig med lommepenger.

Hvem bor jeg på rom med?

Dersom du reiser alene, vil du bli innlosjert på rom med en medstudent. Ved påmelding kan du skrive informasjon om dine fritidsinteresser – og vi vil før avreisen plassere deg sammen med noen vi tror du vil passe sammen med.

‍Dersom du reiser sammen med noen, kan du registrere dette ved påmelding slik at dere får bo på rom sammen.

Hva er gjennomsnittsalderen på elevene?

Alderen på studentene/elevene varierer, men vi ser at de fleste er i alderen 19-25 år.

Hold av plass

Du kan holde av en plass helt uforpliktende. Vi vil ta kontakt med deg så du lett kan få svar på akkurat dine spørsmål. Vi vil også oppdatere deg med relevant informasjon om studietilbudet du har valgt.

    Studentene