Skip to main content

PARIS

Ex.phil. og Ex.fac.

Ta Exphil og Exfac, få studiepoeng og samtidig opplev storbyen Paris! GoStudy har siden 1999 levert Exphil og Exfac til flere tusen studenter i utlandet, med dyktige forelesere og godt samhold mellom studentene. Med oss får du oppleve en ny kultur, samtidig som du fordyper deg i grunnleggende sosiale spørsmål som berører samfunn, identitet og etiske problemstillinger.

Vi reiser og bor sammen

Opplev en av Europas mest spennende byer

Flybillett, opphold og undervisning inkludert

Tett oppfølging av erfarne, norske lærere

Studie

Studiepoeng: 30
Varighet: 12 uker
Avreise: Februar og septmeber

Hold av studieplass

Om

Om fagene og studieløpet

Er du glad i å diskutere, stille spørsmål og tenke selv? Lurer du på hvor kunnskapen vår kommer fra – og hva vi kan vite sikkert? Filosofistudier og grunnleggende forståelse av teori er verdifullt både personlig og profesjonelt. Derfor er kursene Exphil og Exfac obligatoriske innen de fleste utdanninger ved norske universiteter og høgskoler. Ved å ta Exphil og Exfac og tilleggsfag med oss vil du ha muligheten til å få dette godkjent som en del av din videre utdanning. Studiene gir deg 30 studiepoeng ved bestått eksamen, som kan brukes som ekstrapoeng på vitnemålet der du trenger det.

‍Som student på Exphil og Exfac student er du innrullert ved Høgskolen NLA i Norge. Det vil si at det er et norsk studie, hvor man har «flyttet» klasserommet til utlandet, og du tar eksamen når du kommer hjem. Exphil, Exfac og tilleggsfaget gir 10 studiepoeng hver, til sammen 30 studiepoeng på ett semester – som også gjør at du regnes som fulltidsstudent.

Exphil – 10 studiepoeng

Examen Philosophicum gir deg grunnleggende kunnskap om et utvalg sentrale emner i filosofi- og vitenskapshistorien fra antikken til vår tid. Vi diskuterer ulike syn på hva som egentlig eksisterer, hvordan vi kan vite noe om hvordan verden henger sammen – og de store spørsmålene om hvordan vi skal leve og hva som er meningen med det hele. Filosofi er et eget fag i universitetssystemet, men det er også et fantastisk universalredskap til å skaffe deg et fugleperspektiv på nær sagt alle spørsmål og problemer – og åpne dem for kritisk diskusjon og undersøkelse.

Exfac – 10 studiepoeng

Examen Facultatum er et forberedende studium som skal gi forkunnskaper om et fagområde – fagterminologi, faghistorie og grunnleggende problemstillinger. Vår variant er en allmennvariant av Exfac som gir innføring i både samfunnsvitenskap og humanvitenskap. Her lærer du teorier, begreper og forskingsstrategier som blir brukt for å forstå mennesket som et sosialt vesen – og om hvordan fortolkningen av handlinger og tekster kan klargjøre uenighet og åpne for et mangfold av meninger.

‍En grunnleggende innføring i logikk og vitenskapshistorie gir deg også en generell forståelse av vitenskapelig metodikk. Dette er et fag som gir deg redskaper til kritisk tenkning for videre studier og som og hjelper deg å forstå forholdet mellom vitenskap og samfunn.

Tilleggsfag – 10 studiepoeng

For at studiet skal utgjøre 30 studiepoeng, er det lagt til et tilleggsfag. Tilleggsfaget blir annonsert når det nærmer seg avreise, og kan variere fra semester til semester. De siste semestrene har tilleggsfaget vært «Religion og etikk». Spørsmålet om hva som er rett og galt, er noe alle mennesker må ta stilling til siden vi alle handler og siden det vi gjør berører andre. Hvem setter standarden for hva som er godt og riktig, galt og dårlig? Kommer målestokken fra oss selv, fra samfunnet, fra tradisjonen eller fra noe utenfor mennesket?

‍GoStudy vil gi dere undervisning med kritisk blikk på alle livssyn, kristendom, humanetikk, og naturalisme. Målet er å gi deg et gjennomtenkt syn på sin egen posisjon, men også avdekke svakheter med de posisjonene du er uenig med. Du vil også gå gjennom aktuelle problemstillinger som abort og aktiv dødshjelp og forholdet til naturen.

Priser og støtte fra Lånekassen

Vi ønsker at det skal være økonomisk forutsigbart og enkelt å reise med GoStudy og tilbyr derfor en totalpakke som inkluderer fly, opphold og undervisning. Dermed trenger du ikke å tenke på så mye annet enn lommepenger.

Pris: kr. 81 500.
Reservasjonsbeløp på kr. 2 600,- kommer i tillegg.

‍Prisen inkluderer fly tur/retur fra Gardermoen til studiested, bosted, undervisning og utflukter. Det kan komme mindre prisjusteringer, grunnet valuta og prisendringer på fly. Kostnader som kommer i tillegg er reservasjonsbeløp, pensum, eksamensoppmelding og visum.

‍Prisen inkluderer fly tur/retur fra Gardermoen til studiested, bosted og studiet. Det kan komme mindre prisjusteringer, grunnet valuta og prisendringer på fly. Kostnader som kommer i tillegg er reservasjonsbeløp og visum.

‍Studiet kvalifiserer til støtte fra Lånekassen. Du kan søke om fullt lån og stipend som beløper seg til rundt kr. 70 000 for vårsemesteret og rundt kr. 58 000 for høstsemesteret. Alle som skal søke støtte fra Lånekassen må ha generell studiekompetanse. Vi oppfordrer alle våre studenter til å lese seg godt opp på Lånekassen sine vilkår. Les mer om støtte fra Lånekassen her.

Påmelding

Du kan velge å holde av en plass helt uforpliktende. Vi vil ta kontakt med deg så du lett kan få svar på akkurat dine spørsmål. Vi vil også oppdatere deg med relevant informasjon om ditt valgte studie/studiested. Du vil videre få tilbud om rådgivning.

‍Dersom du vil være sikker på at vi skal få deg med på avreisen kan du sikre deg en plass ved å betale reservasjonsbeløpet på kr. 2 600.

‍Er du i tvil om hvilket studium som passer for deg, kan du kontakte oss via chat, e-post eller telefon.

Her bor du

Alle studenter bor sammen fra to til fire personer i leiligheter som er sentralt beliggende i Paris. Du vil oppleve sjarmen ved å bo i autentiske nabolag, men vær forberedt på at bostandarden kan være mer studentmessig enn luksuriøs – og dessuten varierer fra bygning til bygning.

‍Dersom du reiser sammen med noen, kan du legge inn ønske om å dele rom ved påmelding, eller etter påmelding. Dette vil vi ta hensyn til ved fordeling av leiligheter. Dersom du reiser alene, plasserer vi deg sammen med andre medstudenter vi tror du passer sammen med basert på informasjonen om deg gitt på forhånd.

Om Paris

Hverdagen i Paris er en nydelig kombinasjon av studier, og fine opplevelser i en av Europas største byer. Med vår lokalkunnskap og et velorganisert opplegg ligger alt til rette for at du skal finne deg til rette og få maksimalt ut av oppholdet.

‍Antall undervisningstimer vil ligge rundt 2 timer hver dag, mandag til fredag. Reisetiden til skolen er ikke lang, og for noen er det mulig å gå hele veien. Da kan du for eksempel ta seg en kaffe på veien, og oppdage noe nytt hver dag. Dagene du ikke har undervisning kan du bruke til egenstudier og fritidsaktiviteter alene eller sammen med andre. Oppholdet i utlandet er berikende: Du vil oppdage nye ting hver dag, utforske nye strøk og severdigheter og bli bedre kjent med de andre i gruppen – og deg selv.

‍Studentene våre sier at de setter pris på å kjenne på stemningen, luktene, la seg overraske av nye bygg og plasser, og ikke minst finne seg sine favorittplasser å lese/spise på. Sammen drar vi på utflukter og sammenkomster hvor vi får lære mer om byene og deres historie, kultur og særpreg.

Populære aktiviteter for studentene våre:

• Shopping
• Gå på bruktmarkeder
• Studere på kafé
• Fotballkamper
• Konserter
• Rusle rundt i gatene
• Piknik i parken
• Utforske forskjellige spisesteder
• Danse
• Små helgeturer til nærliggende byer

Hverdag

Hold av plass

Du kan holde av en plass helt uforpliktende. Vi vil ta kontakt med deg så du lett kan få svar på akkurat dine spørsmål. Vi vil også oppdatere deg med relevant informasjon om studietilbudet du har valgt.

  Studentene

  Q&A

  Er studiet støttet av Lånekassen?

  Studiet kvalifiserer til støtte fra Lånekassen. Du kan søke om fullt lån og stipend som beløper seg til rundt kr 55.000, -. Alle som skal søke støtte fra Lånekassen må ha generell studiekompetanse. Vi oppfordrer alle våre studenter til å lese seg godt opp på lånekassen sine vilkår. Les mer om støtte fra Lånekassen her.

  Lånekassen gir støtte til elever og studenter som er tatt opp i en utdanning ved et lærested som er godkjent for støtte. For mer informasjon om hvilke utdanninger som gir rett til støtte, les her.

  Vi anbefaler deg å prøve ut støttekalkulatoren til lånekassen, som gir deg et overslag over hvor mye stipend og lån du kan få.

  Hva kan jeg forvente av standard på leiligheten?

  Alle studentene blir innlosjert i forskjellige leiligheter i både Paris og Barcelona, der bor du sammen med en til fem andre studenter/elever. Leiligheten inneholder det som er nødvendig for deg for en lengre periode.

  ‍Leilighetene er lokalisert forskjellige steder i byene, som gjør at standarden kan oppleves som forskjellig fra leilighet til leilighet, selv om alle bostedene har sine fortrinn. Vi må minne om at i storbyer som Barcelona og Paris er innlosjering er svært dyrt – så leilighetene har en typisk europeisk studentstandard.

  Hvor mye må jeg ha i lommepenger?

  Vi anbefaler alle våre studenter å spare opp mellom 5000,- til 10000,- i lommepenger per. måned. Du kan leve fint med dette beløpet, men det er opp til deg hvor mye du ønsker å bruke.

  Vi anbefaler alle våre studenter til å tenke litt gjennom på forhånd hva man ønsker å gjøre av aktiviteter, shopping og utflukter slik at man får beregnet best mulig.

  Hvor tar man eksamen?

  Du tar eksamen når du kommer hjem til Norge etter studieoppholdet. Det er Høgskolen NLA som organiserer og gjennomfører eksamen. Du kan velge å ta eksamen i følgende byer:

  ‍• Bergen
  • Oslo
  • Kristiansand

  Er det obligatorisk undervisning?

  Det er rundt to timers undervisning, mandag til fredag. Oppmøtet er obligatorisk, som innebærer at fravær krever gyldig grunn. Dersom man ikke møter opp til timene, vil man få skriftlig advarsel som potensielt kan føre til utvisning. Denne regelen er til for at du skal kunne komme hjem med de resultatene du ønsker.

  Hvem bor jeg sammen med?

  Dersom du reiser alene, vil du bli innlosjert med en medstudent. Ved påmelding kan du skrive informasjon om dine fritidsinteresser – og vi vil før avreisen plassere deg sammen med noen vi tror du vil passe sammen med.

  ‍Dersom du reiser sammen med noen, kan du registrere dette ved påmelding slik at dere får bo sammen.

  Hva er gjennomsnittsalderen på elevene?

  Alderen på studentene/elevene varierer, men vi ser at de fleste er i alderen 19-25 år.