Påmelding

Paris

PRIVATISTSTUDIER i PARIS - NÅ DINE MÅL

 • Mulig å søke om Lånekasse støtte
 • Ta opp og forbedre fag fra videregående skole
 • Påbygg til generell studiekompetanse
 • Bo sentralt i Paris

 • Klasseromsundervisning
 • Tett oppfølgning av erfarne, norske lærere
 • Fokus på faglig kvalitet
 • Lykkes du - lykkes vi!

 

 

VÅREN 2020

OPPLEV TO BYER PÅ ETT SEMESTER

BARCELONA OG PARIS


Om du velger å studere privatiststudier til våren enten i Paris eller Barcelona vil du få ca 5 uker i hver by. Du vil tilbringe første del av semesteret i Barcelona og siste del av semesteret  i Paris. Tidligere studenter har god erfaring med å bli godt kjent med to storbyer med hver sin kultur og hvert sitt språk. Våre ansatte kjenner begge byer godt, og følger dere opp hele veien. Vi legger til rette for at du får et lærerikt semester med de beste minnene.

MELD DEG PÅ UFORPLIKTENDE FOR MER INFORMASJON

LYKKES DU - LYKKES VI


GoStudy VGS Privatist er programmet som er midt i blinken for deg som ønsker å ta fag som privatist. Istedet for å studere i Norge, eller kun over nett, har vi klasseromsundervisning i Paris med dedikerte, erfarne, norske lærere. Vi vil at du skal lykkes, for da lykkes vi. Fagene blir levert av VGS Online som har mer enn 10 års erfaring innen videregående undervisning.

 • Høyt fokus på faglig kvalitet
 • Leksehjelp og individuell oppfølging
 • Eksamenstrening og prøveeksamen
 • Lærere med sensorerfaring fra privatistordningen
 • Dedikerte, erfarne, norske lærere
 • Klasserom sentralt i Paris

VGS Online tilbyr tett oppfølging av elevene under hele studieforløpet, og helt frem til eksamen. Vi fokuserer på god oppfølgning og faglig sterke lærere. Gjennom semesteret har vi både eksamenstrening og prøveeksamen. På denne måten vil du være godt forberedt til din eksamen som privatist. Da man bor nært campus vil det være lett å få hjelp til lekser og andre faglige spørsmål. 

Studentene har alltid hatt en lav strykprosent blant studenter som har fulgt undervisningen. Dette kan nok forklares med tett oppfølgning både av lærere og norske ansatte på studiestedet.

RÅDGIVING

I prinsippet kan alle som ønsker det ta alle våre fag og få godkjenning for dette. Det er imidlertid viktig at å finne ut hvilke fag du kan, bør eller må ha.

Mangler du vitnemål er det selvsagt viktig at du velger de fagene du trenger for å fullføre, mens det ved forbedringer er viktig å velge smart både i forhold til dine interesser, evner og selvsagt hva som gir god uttelling på snittet. Kanskje trenger du spesielle fag for å komme inn på studier som ingeniør, medisin, tannlege eller liknende? Dyktige rådgivere hjelper deg gjerne med å avgjøre hva som vil være en god løsning for akkurat deg.

Skal du kombinere ett semester hos oss, med ett semester ved et privatgymnas i Norge, kan det for eksempel være smart at vi undersøker litt rundt den aktuelle skoles fagtilbud i de ulike semestrene.

Alt dette hjelper vi deg gjerne med

Påbygg til generell studiekompetanse

Dette er et alternativ for deg med yrkesfaglig skolebakgrunn eller fagbrev (eventuelt begge).

Har du fagbrev og/eller treårig fullført og bestått yrkesfaglig videregående trenger du følgende fag for å oppnå generell studiekompetanse: norsk, historie, matte og naturfag

Har du fullført og bestått et toårig yrkesfaglig skoleløp trenger du i tillegg til ovennevnte fag. kroppsøving og ett valgfritt programfag fra studiespesialiserende programområde (vi tilbyr sosiologi og sosialantropologi, samt flere realfag).

23/5 regelen

Dette kan være en snarvei til generell studiekompetanse for deg som har lite skolegang, men som i stedet har prioritert arbeidserfaring eller annen praksis. Det kan også være et godt alternativ for deg som har vært såpass plaget med helsen i lange perioder at både skolegang og arbeid har vært vanskelig.  Dette må du kunne dokumentere.

Regelen sier at du fra det året du fyller 23 år, kan søke om opptak til universiteter og høyskoler med en kombinasjon av seks utvalgte fag, samt fem års godkjent praksis. Disse seks fagene er: norsk, historie, matte, naturfag, samfunnsfag og engelsk.

I praksiskravet kan du iblant annet inkludere skolegang og studier etter grunnskolen, arbeid, militærtjeneste og omsorg for egne barn. Mer informasjon om reglene rundt dette finner du her.

Det er Samordna opptak som vurderer din bakgrunn opp mot denne regelen.

Forbedre eller fullføre vitnemålet

Har du allerede vitnemål og ønsker å forbedre noen av karakterene dine, vil vi gjerne hjelpe deg med dette. Det samme gjelder for deg som mangler fag for å få et godkjent og bestått vitnemål.

I prinsippet kan alle som ønsker det ta alle våre fag.  Det er allikevel viktig å finne ut hvilke fag man kan, bør eller må ta.

Mangler du vitnemål er det selvsagt viktig at du velger de fagene du trenger for å fullføre, mens det ved forbedringer er viktig at vi velger smart både i forhold til dine interesser, evner og selvsagt hva som gir god uttelling på snitt og konkurransepoeng.

Kanskje trenger du spesielle fag for å komme inn på studier som ingeniør, medisin, tannlege eller liknende? Vi i  hjelper deg gjerne med å avgjøre hva som vil være en god løsning for akkurat deg.

FELLESFAGENE

Fellesfag er en betegnelse på fag som er obligatoriske innenfor ulike programområder, altså fag man ikke kan velge bort. Ikke alle må ha samtlige fellesfag – dette avhenger av hvilken studieretning og hvilket programområde man har valgt.  For deg som skal gjennomføre fagkravene til 23/5 regelen, finner du en oversikt over obligatoriske fag nedenfor. 

Erfarne rådgivere i VGS Online vil hjelpe deg med å finne hvilke fag akkurat du trenger, og hvilke fag du eventuelt bør forbedre.

Fellesfag:
Eksamen: I Norge
Gir dette ekstra poeng: Nei, men man kan forberede tidligere karakter og dermed øke snittet
Hvor stor del av ett semester: Varierer fra fag til fag
Studie i regi av: VGS Online
Fag og beskrivelse: Fagkode:
FagbeskrivelseP-Matte
MAT011 (1P), MAT1015 (2P), MAT1005 (2PY)
FagbeskrivelseNorsk
NOR1211, NOR1212, NOR1213
FagbeskrivelseHistorie
HS1002, HS1003
FagbeskrivelseNaturfag
NAT1002, NAT1003
FagbeskrivelseKroppsøving
KRO1006
FagbeskrivelseSamfunnsfag
SAF1001
FagbeskrivelseReligion og etikk
REL1001
FagbeskrivelseEngelsk
ENG1002, ENG1102

 

PROGRAMFAGENE

Dette er de valgfrie fagene innenfor de ulike programområdene. Det er en rekke regler for hvor mange programfag en må ha og hvilke kombinasjoner som er tillatt. VGS Online sine rådgivere vil hjelpe deg med å vurdere de fagene du ønsker å ta.

Det er vanlig å bytte ut ett eller flere programfag, enten fordi man sliter med å bestå eller oppnå god nok karakter i det faget man opprinnelig tok, eller fordi man ser at en annen løsning gir bedre uttelling på snitt og konkurransepoeng.

Et utvalg programfag gir ekstra poeng (realfag og fremmedspråk), og noen programfag er obligatoriske for opptak til enkelte studier. Dette har våre rådgivere full oversikt over.

Elever som tar påbygg til generell studiekompetanse etter to-årig yrkesfaglig skolegang, skal velge ett programfag fra studiespesialiserende programområde.

Programfag:
Eksamen: I Norge
Gir dette ekstra poeng: Ja, for realfag og fremmedspråk
Hvor stor del av ett semester: Varierer fra fag til fag
Studie i regi av:
Fag og beskrivelse: Fagkode:
FagbeskrivelseKjemi 1
REA3011
FagbeskrivelseKjemi 2
REA3012, REA3013
FagbeskrivelseMatte R1
REA3022
FagbeskrivelseFysikk 1
REA3004
FagbeskrivelseSosiologi og Sosialantropologi
SAM3019
FagbeskrivelsePolitikk og menneskerettigheter
SAM3020

 

PRIVATISTORDNINGEN

Privatistordningen sikrer alle som ønsker det, mulighet til å ta eksamen i fag fra videregående skole. Det er fylkeskommunene rundt omkring i landet som har ansvaret for eksamensavviklingen, og du som elev trenger simpelthen bare å melde deg opp til eksamen innen 1. september i høstsemesteret (eksamen til jul) og 1. februar i vårsemesteret (eksamen til våren). Det er ingen opptakskrav – alle som ønsker det kan avlegge de eksamenene de ønsker.

Oppmeldingen gjør du via www.privatistweb.no , og vi hjelper deg selvsagt med dette. Det er også her du vil finne praktisk informasjon om dine eksamener.

Som privatist kan du velge å forberede deg på egen hånd til dine eksamener, eller du kan velge å følge undervisning ved en skole som er godkjent av Lånekassen. Vår samarbeidspartner VGS Online er en av disse skolene, noe som sikrer deg støtte fra Lånekassen for undervisningsperioden i utlandet.

GoStudy sørger for det praktiske ved det å studere i utlandet. Vi hjelper til med alt fra påmelding til hjemreise. Vi sørger for at du har det trygt og godt på studiestedet, slik at du kan oppnå de beste resultatene på din eksamen. GoStudy har norske ansatte på alle sine studiesteder, som sikrer deg god oppfølging og hjelp til små og store gjøremål. Vi har sammen med våre samarbeidspartnere levert studier til tusenvis av nordmenn siden 1999.

 

VERDENS BESTE BY

 

 • Bo i sentrale leiligheter med kort vei til klasserom
 • Verdens vakreste by har alt å tilby
 • Vi ordner bosted og opphold for deg
 • Godt miljø blant studentene
 • Kaféer, spisesteder, butikker og metro i nærheten

SLIK BOR DU

Alle elevene bor sammen fra to til fem i leiligheter i sentrale områder av Paris. Leilighetene er møblert, utstyrt med det nødvendige, har internett og ligger i nærheten av metro. De er som regel fulle av sjarm, selv om standarden ikke alltid er den samme som hjemme. Vi ordner leilighet for deg, du kan foreslå hvem du bor sammen med. Reiser du alene er det ingen problem, studentene blir satt i kontakt med hverandre. En oversikt over leilighetene vil bli gjort tilgjengelig for elevene i god tid før avreise.

verdens beste studentby

Paris har flere år på rad blitt kåret til verdens beste studentby. Et uendelig tilbud innen kultur, mote, shopping, musikk og arkitektur gjør at Paris tiltrekker seg studenter fra hele verden. Som student hos oss, bor du midt i alt som skjer.

Fritidsaktiviteter
For at du skal oppleve mest mulig under oppholdet ditt, arrangeres en rekke utflukter, aktiviteter og kurs som elevene kan delta på i fritiden. Vi drar til de mest kjente stedene, men også utenfor turistløypene for å få oppleve nye sider av byen. Sammen skaper vi et semester fullt av læring og opplevelse.

GODT studiemiljø

Felles aktiviterer, ansatte som følger deg opp, de andre elevene du bor og studerer sammen med og med verdens vakreste by som ramme: Fellesskapet er noe av det våre studenter setter mest pris på av alt.

Oppfølgning
Skulle noe oppstå, er våre ansatte der for deg. Vi hjelper med time hos lege ved behov, svarer på spørsmål du måtte ha, og gir assistanse hvis uhellet skulle være ute.

Totalpakker sikrer deg gode priser

Fra kr.

75.000,-
Mulig å søke om Lånekasse støtte!
Flyreise inkludert
Bosted inkludert
Studie inkludert

TOTALPAKKE

Som eneste aktør på markedet tilbyr GoStudy VGS Privatist en totalpakke for våre elever. Dette betyr at vi organiserer både reise, bolig og selvsagt studier for deg – alt inkludert i prisen.

GoStudy VGS Privatist har uforpliktende påmelding, og ingen betaling før du takker ja til plassen din hos oss. Endelig pris for hva du skal betale for semesteret avgjøres av din fagkombinasjon, ettersom fagene har ulike størrelse og pris. Etter påmelding blir du kontaktet av en studierådgiver, som vil hjelpe deg  å plukke de fagene du skal ta, samt hva du skal betale for dine studier i utlandet. Gjennomsnittsprisen ligger på rundt 75.000 kr for full studiebelastning. Med fag tilsvarende 100% studiebelastning vil du få 84 705,- kr i støtte fra Lånekassen. 

Fagene og undervisning er levert av VGS Online som er godkjent av Lånekassen.

Studiene GoStudy formidler kvalifiserer erfaringsmessig for utdanningsstøtte fra Lånekassen. Når vi skriver at studiene er støttet av Lånekassen, så baserer vi dette på at disse studiene er tilbudt gjennom flere år og at studiene erfaringsmessig har kvalifisert for utdanningsstøtte.

 

Fly Inkludert Varighet Ca 10 uker
Avreise vårsemester Januar Opphold Inkludert
Butikk Finnes overalt Avreise høstsemester August
Mat Ikke inkludert Klasserom Sentralt i Paris
Lånekassen Støttet Internett Inkludert
Restauranter Finnes overalt Visum Nei
Høst 2019 & Vår 2020: ca kr 75.000,- + Adm.gebyr: kr 1 000,-

Så mye koster det

Mange lurer på hvor mye et semester koster i utlandet. Dette varierer selvfølgelig utfra hvor mye du som student bruker i lommepenger blant annet. Men vi har laget et budsjett som vi mener du skal klare deg helt fint på. Husk at dette kan varierer fra student til student, da utfra hvor mye du får i støtte fra Lånekassen, hvilke fag som velges og som nevnt hvor mye du velger å bruke i lommepenger. Men det gir en fin pekepin på hva du kan forvente.

Totalpakke (fly, bosted og studie inkl) Fra kr. 75.000,-
Studiemateriell kr 2.000,-
Reiseforsikring kr 2.000,-
Lommepenger/mat/transport kr 15.000,-
Totalt kr 94.000,-
   
Hvor mye støtte kan jeg få?  
Lånekassen  Inntil 84.705,-
 
 
Hvor mye må jeg spare selv?  Kr 10.000,-

*Eksamensavgift som privatist kommer i tillegg

Våre ansatte

Eirik Gismervik

Eirik Gismervik
Senterleder

Eirik har tatt i mot hundrevis av studenter i Europa siden han først flyttet til Paris for over ti år siden. Utdannet historiker fra Sorbonne og snakker 5 språk. Eirik underviser i humaniora og språk, og tar seg av det praktiske rundt studentenes opphold.
Martine Hansen

Martine Hansen
Studentkoordinator

Martine har bodd i Barcelona i over 10 år. Utdannet innen språk og snakker både spansk og katalansk. I tillegg til å ta i mot våre studenter, underviser hun spanjoler i norsk. Lang erfaring som guide og reiseleder og har en lidenskap for språk.

Nytt

Koronaviruset

13.03.2020
GoStudy har etter råd fra UD valgt å få samtlige studenter trygt og rolig hjem. Det jobbes kontinuerlig med løsninger. Studentene informeres fortløpende om utviklingen på samtlige av våre studiested.
Les mer

Totalpakker

13.03.2020
Programprisen inkluderer all undervisning, reise og bolig. Vi tilbyr en betalingsplan som gjør at programmet betales i takt med utbetalingene fra Lånekassen.
Les mer

Uforpliktende rådgivning

18.06.2019
Våre erfarne rådgivere er klar til å hjelpe deg med å finne riktig fagkombinasjon, samt  gi god informasjon om alt fra pris og finansiering, til bolig, reise og fritid.
Les mer

Eksamen i Norge

18.06.2019
Eksamen tar du hjemme i Norge like etter at undervisningsperioden i utlandet er over. Du melder deg opp til eksamen i fylket der du bor –  dette får du hjelp til etter ankomst til studiestedet. 
Les mer

Realfag i utlandet

18.06.2019
Vi tilbyr små klasser og tett oppfølging i kjemi, biologi, fysikk og R-matte. En ypperlig mulighet for deg, som trenger realfag for videre studier. Labkurs er selvsagt inkludert!
Les mer

Superblogger og VGS elev på Bali

31.10.2018
- Jeg vet ikke helt hva jeg vil bruke studiekompetansen min til enda, men jeg har lyst å begynne å studere når den er i boks. Det sier superbloggeren Martine Johansen, som sammen med andre norske elever forbedrer eller bygger på med VGS-fag for å få riktig studiekompetanse. 
Les mer

Hvorfor bli privatist i utlandet?

22.10.2018
I over ti år har GoStudy lagt til rette for utenlandsstudier for norske studenter. Med GoStudy VGS Privatist har du valget mellom Bali, Barcelona og Paris. 
Les mer

Totalpakker

18.06.2019
Programprisen inkluderer all undervisning, reise og bolig. Vi tilbyr en betalingsplan som gjør at programmet betales i takt med utbetalingene fra Lånekassen.
Les mer

Studiehverdagen

18.06.2019
Hverdagen som privatist  i utlandet  skiller seg drastisk fra den hjemme.  I storbyene Barcelona og Paris blir du en del av en hverdag sammen med studenter fra hele verden. På Bali får du optimale forhold for å jobbe med fagene, ettersom undervisningen  foregår på konferanserom der dere   bor, og rommene rengjøres d...
Les mer

Språkfag i Europa

18.06.2019
Mange av de som mangler vitnemål har et felles problem: De må lære seg ett fremmedspråk! Vår erfaring er at språk læres best der hvor det faktisk snakkes. Med muligheten til å ta spansk i Barcelona og fransk i Paris er oppgaven plutselig langt mer overkommelig. Kunne du tenke deg å praktisere fra første dag, på butikken, p&arin...
Les mer

En av våre håndplukkede lærere

17.06.2019
Flere ganger i året pakker Bjørn Terje Smestad, tversoversløyfer og undervisningsopplegg, og tar turen til GoStudy sine studiesentre i utlandet. Til daglig jobber han som redaktør på matteavdelingen til Cappelen, og sier undervisningsperiodene i utlandet er en fantastisk kombinasjon med hovedjobben hans i forlaget.
Les mer

Debora vil tilbake til Frankrike

22.10.2018
Hun drømmer om en internasjonal karriere og kunne gjerne tenkt seg Frankrike som første stoppested.
Les mer

Andrea dro til Barcelona og Paris for å forbedre karakterene fra videregående.

12.10.2018
Andrea Kristiansen Øverby (18) fra Elverum dro til Barcelona og Paris for å forbedre karakterene fra videregående.
Les mer

Meld deg på uforpliktende!

Dette er en helt uforpliktende påmelding. Når påmelding er mottatt vil du bli kontaktet av en av våre studentrådgivere. Melder du deg på som VGS Privatist vil du få en liste med fagvalg og studieprosenter pr fag. Husk at dette bare er tiltenkt som en indikasjon på studiemengde og pris - du vil få tett oppfølging av våre studentrådgivere, og sammen tilpasse din fagplan i forhold til priser og støtte fra Lånekassen.

Steg 1

Velg når, hvor og hva

Velg semester
Chat med oss