Skip to main content

BALI

Privatiststudier

Ta fag fra videregående samtidig som du lar deg berike av et studieopphold fullt av opplevelser og kultur! Dette opplegget passer enten du vil forbedre karakterer, skaffe deg påbygg, studiekompetanse eller ta realfag for videre studier.

På Bali bor du sammen med andre elever og får klasseromsundervisning av VGS Online som har mer enn 10 års erfaring innenfor videregående opplæring og eksamensrettet undervisning.

Vi reiser og bor sammen

Fokus på faglig kvalitet med erfarne, norske lærere

Fly, bosted og studiet inkludert

Forbedre eller fullføre videregående utdanning

Studie

Studie i regi av: VGS Online
Varighet: 10 uker
Avreise: Januar og august
Eksamen: Norge
Se alle fagene her

Hold av studieplass

Om

Om fagene og studieløpet

På Bali har vi klasseromsundervisning med engasjerende og erfarne norske lærere. Vi vil at du skal lykkes, for da lykkes vi! Fagene blir levert av VGS Online som har mer enn 10 års erfaring innen videregående opplæring.

‍VGS Online gir tett oppfølging av elevene under hele semesteret, og helt fram til eksamen. Du får delta i gruppeøvelser, eksamensrettet undervisning og prøveeksamen slik at du er godt forberedt når du kommer hjem til Norge.

‍Er du i tvil om hvilke fag du ønsker å ta? Ønsker du å komme inn på studier som ingeniør, medisin, tannlege, men er usikker på hvilke fag som er påkrevd? VGS Online tilbyr rådgivningstimer for deg som ønsker og trenger dette.

Se alle fagene her

Vårt privatisttilbud:

Påbygg til generell studiekompetanse:
Dette er alternativet for deg med yrkesfaglig skolebakgrunn eller fagbrev (eventuelt begge). Med forberedelse og eksamen i et utvalg av ulike fag hjelper vi deg til generell studiekompetanse.

23/5-regelen
Dette kan være en nyttig snarvei til generell studiekompetanse for deg som har lite skolegang, men som i stedet har prioritert arbeidserfaring eller annen praksis. Regelen sier at du fra det året du fyller 23 år kan søke til opptak til universitetet eller høgskolen med en kombinasjon av seks utvalgte fag.

Forbedre eller fullføre vitnemålet
Hos oss kan du forbedre eller fullføre vitnemålet ditt. Dersom du ønsker å forbedre vitnemålet ditt er det viktig å velge de riktige fagene som mangler. VGS Online deg gjerne å velge de beste løsningene.

Priser og støtte fra Lånekassen

Vi ønsker at det skal være økonomisk forutsigbart og enkelt å reise med GoStudy og tilbyr derfor en totalpakke som inkluderer fly, opphold og undervisning. Dermed trenger du ikke å tenke på så mye annet enn lommepenger.

Pris: ca. kr. 70 – 85 000.
Størrelsen på programavgiften avhenger av fagkombinasjonen din. Reservasjonsbeløp på kr. 2 600 kommer i tillegg.

Prisen inkluderer fly tur/retur fra Gardermoen til studiested, bosted, undervisning og utflukter. Det kan komme mindre prisjusteringer, grunnet valuta og prisendringer på fly. Kostnader som kommer i tillegg er reiseforsikring, reservasjonsbeløp, oppmelding til eksamen og visum.

Studiet kvalifiserer til støtte fra Lånekassen. Du kan søke om fullt lån og stipend hvor du kan få opp til rundt kr. 99 000 som fulltidselev. Som privatist kan du søke støtte fra Lånekassen selv uten generell studiekompetanse.

Du kan lese mer om støtteordningen her: Lånekassens nettside for privatister.

Vi oppfordrer alle våre studenter til å lese seg godt opp på Lånekassen sine vilkår.

Påmelding

Du kan velge å holde av en plass helt uforpliktende. Vi vil ta kontakt med deg så du lett kan få svar på akkurat dine spørsmål. Vi vil også oppdatere deg med relevant informasjon om ditt valgte studie/studiested. Du vil videre få tilbud om rådgivning.

‍Dersom du vil være sikker på at vi skal få deg med på avreisen kan du sikre deg en plass ved å betale reservasjonsbeløpet på kr. 2 600.

‍Er du i tvil om hvilket studium som passer for deg, kan du kontakte oss via chat, e-post eller telefon.

Her bor du

GoStudy ønsker at ditt studieopphold på Bali skal være så inkluderende som mulig. Vi har derfor et sosialt, og trygt miljø hvor alle bor på samme hotell som ligger i gangavstand til vår campus hvor du har tilgang til vårt treningssenter samt felleskjøkken og oppholdsrom.

Seminyak
Seminyak er kjent for sine fine strender med gode surfeforhold, koselige restauranter og pulserende kveldsliv. Seminyak er en populært turistdestinasjon, full av koselige butikker og restauranter. Med korte gangavstander mellom både restauranter, butikker og strand, får du en behagelig hverdag.

Hotellet/Campus
På VGS Privatist bor du sammen to og to på det sjarmerende hotellet Puri Saron, som ligger rett ved stranden i Seminyak. Hotellrommene har god standard med eget bad, garderobeskap og andre nødvendigheter. Hotellet har svømmebasseng og et fellesområde hvor man kan oppholde seg utenom undervisningen. Fem minutter unna finner du felles campus for alle GoStudy-studenter, hvor du kan sitte å lese, lage seg mat eller være sosial med andre medreisende.

Om Bali

En eksotisk sjarm og et rikt turisttilbud har gjort Bali til Indonesias mest berømte øy, som bringer tankene til paradisiske strender, surfing og late dager. Men Bali er også full av skjulte steder, templer og snirklete veier gjennom frodige landskaper og er preget av en helt egen kultur som blander hinduisme, magi og åndetro. På denne øya kan du nyte livet eller også gjøre hver dag til en oppdagelsesferd.

‍Tilværelsen din som student/elev på Bali gir deg studiedager med både praktisk og teoretisk undervisning i trygge omgivelser. På fritiden kan du hengi deg til late dager på stranden, eller kaste deg ut i utflukter og arrangementer som arrangeres av studenter/elever og i regi av GoStudy. Vi har ansatte på Bali som jobber for at dine dager skal bli så innholdsrik som mulig, og for at du skal komme hjem med fine opplevelser i bagasjen. Alle studentene bor samlet, så det er lett å sosialisere seg og få nye venner.

‍De mest populære fritidsaktivitetene blant studentene er:

• Fotball
• Strandvolleyball
• Yoga
• Surfing
• Deltakelse på kulturelle arrangementer
• Jobbe frivillig på barnehjem
• Utforske nærliggende øyer og byer

Hverdag

Q&A

Er privatiststudiet støttet av Lånekassen?

Som privatist kvalifiserer du til støtte fra Lånekassen. Størrelsen på stipendet beregnes ut fra den reelle tiden du bor hjemmefra, alder, samt hvor stor studiebelastning du har. Vi hjelper deg gjerne med å finne ut omtrentlig hva du kan forvente i støtte.

‍Vi oppfordrer alle våre studenter til å lese seg godt opp på Lånekassen sine regler og vilkår.

Er det dyrt å bo på Bali?

Selv om du bor på hotell, kan du bruke mindre penger på å bo på Bali med oss, enn det som er vanlig for studenter i Norge. Hos oss kjøper du en «pakke», hvor fly, hotell og undervisning er inkludert. Frokost er også inkludert på hotellet, så det du trenger å tenke på er øvrige måltider og lommepenger.

‍Det er svært billig å leve på Bali. Maten er rimelig og du kan få en god middag på restaurant for 100 kroner. Du kan altså få mye mer for pengene enn i Norge og trenger derfor ikke å ha spart opp så mye på forhånd.

‍Vi anbefaler alle å beregne mellom kr. 7 000 og 10 000 per måned i lommepenger på Bali. Du kan klare deg på mindre, men vi ser at de fleste av våre studenter ønsker å utforske Bali og ellers kose seg litt ekstra, så det kan være lurt å beregne litt romslig med lommepenger.

Hva er gjennomsnittsalderen på elevene?

Alderen på studentene/elevene varierer, men vi ser at de fleste er i alderen 19-25 år.

Må jeg betale alt på en gang?

Nei, du slipper å betale hele beløpet før støtten fra Lånekassen er på din konto. Vårt opplegg er tilpasset din situasjon som student, så det skal være mulig for alle å få dette til med litt planlegging.

‍Å holde av en plass hos GoStudy er uforpliktende og gratis.

‍Dersom du har bestemt deg for å reise vil betaling til GoStudy skje i tre omganger:

Betaling av reservasjonsbeløp for å sikre deg en studieplass. Reservasjonsbeløpet er på kr. 2 600. Velger du å melde deg av etter dette beløpet er betalt, vil ikke reservasjonsbeløpet bli refundert. Du er selv ansvarlig for å vite at du har generell studiekompetanse til studier som krever dette.

Beløp for å reservere bosted, flybilletter og behandling av søknadspapirer
Cirka 12 uker før avreise forfaller faktura på kr. 16 800. Bekrefter du plassen din etter det, vil du få fakturaen når du sikrer plassen din. Dette beløpet brukes til å forhåndsbetale deler av utgifter med bosted, flybilletter og andre utgifter GoStudy har før avreise. Når denne er betalt, vet vi at vi kan sette deg på lister til flyselskap, bosted, forelesninger og annet.

Den siste fakturaen som skal innbetales til GoStudy vil være det resterende beløpet for studiet du har valgt å melde deg på. Denne fakturaen er lett å betale når du har fått utbetaling av Lånekassen. Dermed er det viktig at du setter deg godt inn i Lånekassens regler for støtte i form av stipend og lån. Vi tilbyr også mulighet for betalingsplan.

‍Vi vil prøve å hjelpe deg på alle måter, så du skal få oppleve hvor fantastisk det er å studere i utlandet. Hvis du trenger å snakke om individuelle og mer fleksible betalingsløsninger, kan du ta kontakt med oss for hjelp og veiledning.

Prisen du betaler til GoStudy inkluderer: veiledning, forelesninger, innkvartering på studiested, en del utflukter samt oppfølging og hjelp både i Norge før avreise og ved studiesenteret. Transport til og fra flyplass på studiested. Reise tur/retur fra Oslo til studiested. Det kan forekomme mindre prisjusteringer, grunnet valuta og prisendringer på fly. Kostnader som kommer i tillegg er reiseforsikring, eksamensoppmelding i fylket ditt, pensun og visum for studiested som krever dette.

Er det trygt å studere på Bali?

Bali er et trygt reisemål som mottar en jevn flyt av turister fra hele verden, og med mange fastboende fra Australia og Europa, som setter pris på det gode klimaet og en vennlig kultur. Turistinntektene har sikret øya en moderne infrastruktur og har i motsetning til land som India finnes det ikke noen dramatisk fattigdom. Vi har norske ansatte med god lokalkunnskap på Bali som alle jobber med å ivareta din trygghet.

‍GoStudy har godt samarbeid med både sykehus og lege dersom det skal oppstå sykdom/uhell. Du finner store matvarebutikker (Carrefour) hvor man kan kjøpe vestlig mat. Seminyak hvor vi har innlosjert våre studenter er et trygt og populært område hvor også de store kleskjedene og internasjonale restaurantene har etablert seg.

Er det obligatorisk undervisning?

Oppmøtet er obligatorisk, som innebærer at fravær krever gyldig grunn. Dersom man ikke møter opp til timene, vil man få skriftlig advarsel som potensielt kan føre til utvisning. Denne regelen er til for at du skal kunne komme hjem med de resultatene du ønsker.

Hvem bor jeg på rom med?

Dersom du reiser alene, vil du bli innlosjert på rom med en medstudent. Ved påmelding kan du skrive informasjon om dine fritidsinteresser – og vi vil før avreisen plassere deg sammen med noen vi tror du vil passe sammen med.

‍Dersom du reiser sammen med noen, kan du registrere dette ved påmelding slik at dere får bo på rom sammen.

Hva er privatiststudier?

Privatistordningen sikrer alle som ønsker det mulighet til å ta eksamen i fag fra videregående skole. Det er de forskjellige fylkeskommunene i Norge som har ansvaret for eksamensavviklingen, så du som elev trenger simpelthen kun å melde deg opp til eksamen innen 1. september i høstsemesteret (eksamen til jul) og 1. februar i vårsemesteret (eksamen til våren). Det er ingen opptakskrav, det vil si at alle som ønsker det kan avlegge de eksamener de ønsker.

‍Oppmelding gjør du gjennom privatistweb, og vi hjelper deg selvsagt med dette. Det er også her du vil finne praktisk informasjon om dine eksamener.

‍Som privatist kan du velge å forberede deg på egenhånd til dine eksamener, eller du kan følge undervisning ved en skole som kvalifiserer til lån og stipend fra Lånekassen. VGS Online er en av disse skolene. Vi har erfart at det kan være lettere for mange både å gjennomføre og få gode resultater dersom å følge et slikt undervisningsopplegg.

Hold av plass

Du kan holde av en plass helt uforpliktende. Vi vil ta kontakt med deg så du lett kan få svar på akkurat dine spørsmål. Vi vil også oppdatere deg med relevant informasjon om studietilbudet du har valgt.

    Studentene