Skip to main content

MEXICO

Ex.phil. og Ex.fac.

Få studiepoeng og opplev livet i Latin-Amerika og Karibien samtidig. Her får du tatt fagene Exphil og Exfac som er obligatoriske i de fleste bachelorgrader samtidig som du får oppleve Mexico fra innsiden. Du blir tatt i mot av våre dyktige forelesere og ansatte som vet å skape et flott samhold mellom studentene. I løpet av semesteret vil du møte en ny kultur og lære om akademisk skriving og tenkning som forbereder deg til videre høyere utdanning senere. Du vil også få tilbud om å følge et gratis spanskkurs, hvis du vil.

Vi reiser og bor sammen

Norsk foreleser med erfaring fra utlandet

Fly, bosted og undervisning inkludert

Brukes i de fleste grader ved høyere utdanning

Studie

Studiepoeng: 30
Varighet: 12 uker
Avreise: Februar og september

Hold av studieplass

Om

Om fagene og studieløpet

Er du glad i å gruble over ting, diskutere og stille spørsmål? Lurer du på hvor kunnskapen vår kommer fra – og hva vi kan vite noe sikkert om? Studier i filosofiske temaer er verdifullt både på et personlig plan og profesjonelt fordi du får innsikt i hovedlinjene i Vestens tenkning fra antikken og frem til vår tid og trenes i argumentasjonsteknikker og kritisk tenkning. Det er nettopp derfor kursene Exphil og Exfac er obligatoriske innen de fleste utdanninger ved norske universiteter og høgskoler. Ved å ta Exphil og Exfac samt tilleggsfag sammen med oss har du dessuten en mulighet til å få disse godkjente som en del av din videre utdanning. Studiene gir deg 30 studiepoeng ved beståtte eksamener, som kan brukes som tilleggspoeng på vitnemålet dersom du trenger det.

Som student på Exphil og Exfac er du innrullert ved NLA Høgskolen i Norge. Det vil si at det er et norsk studie, hvor man har «flyttet» klasserommet til utlandet, mens alle eksamener er nettbaserte. Exphil, Exfac og tilleggsfaget regnes som fulltidsstudium.

For at du skal få en best mulig faglig oppfølging legger vi til rette for et variert undervisningstilbud gjennom oppholdet. Du vil i den første delen av semesteret få innføring i fagene gjennom klasseromsundervisning med forelesninger og gruppesamtaler. 

Denne delen avsluttes med skriftlige oppgaver der du vil få individuell tilbakemelding på arbeidet ditt. I den andre delen av semesteret legges det opp til en variasjon av klasseromsundervisning, individuell veiledning og fellesundervisning på nett som skal bidra til at du er godt forberedt til avsluttende eksamener.

Exphil – 10 studiepoeng

Examen Philosophicum – Exphil – gir deg en innføring i et utvalg sentrale emner innen vestlig filosofisk tenkning fra antikken til vår tid. Hva kan vi ha kunnskap om og hvordan vi tilegner oss den, finnes det evige sannheter og hva vil det si å argumentere godt for seg er blant spørsmål som her behandles. 

Vi vender dessuten blikket mot det enkelte individ og behandler spørsmål rundt menneskets eksistens. Hvem har vel ikke lurt på hva som er meningen med livet? Og om dette spørsmålet er vanskelig å svare på, kan det likevel være at man kan skape seg en mening i livet?

Kjennskap til filosofiske emner og tematikk er et fantastisk universalredskap til å skaffe deg et fugleperspektiv på nær sagt alle spørsmål og problemer du støter på i livet, og åpne dem opp for kritisk diskusjon og undersøkelse. Dessuten gjør denne kunnskapen deg bedre rustet til studier på høyere nivå og senere i arbeidslivet med krav til kritisk sans og god formuleringsevne.

Exfac – 10 studiepoeng

Examen Facultatum – Exfac – er et forberedende studie som skal gi forkunnskaper om spesifikke fagområder, fagterminologi og faghistorie. Vår variant gir en innføring i emnene etikk og vitenskapsfilosofi. Her behandles blant annet etiske spørsmål som “hva vil det si å være et godt menneske” og “hva er et rettferdig samfunn”.

Tematikk knyttet til vitenskapsfilosofi ser nærmere på hvilke kriterier som bør ligge til grunn for godt vitenskapelig arbeid, hvilke metoder er best å benytte og hvordan forklarer man funn gjort gjennom forskning.  

Dette er et fag som på den ene siden gir deg innføring i etiske problemstillinger som berører alle samfunn, på den andre siden gir deg en dypere forståelse av forholdet mellom vitenskap og samfunn.

Tilleggsfag – 10 studiepoeng

For at studiet skal utgjøre 30 studiepoeng, er det lagt til et tilleggsfag. Tilleggsfaget blir annonsert når det nærmer seg avreise, og kan variere fra semester til semester. De siste semestrene har tilleggsfaget vært «Religion og etikk». Spørsmålet om hva som er rett og galt, er noe alle mennesker må ta stilling til siden vi alle handler og siden det vi gjør berører andre. Hvem setter standarden for hva som er godt og riktig, galt og dårlig? Kommer målestokken fra oss selv, fra samfunnet, fra tradisjonen eller fra noe utenfor mennesket?

‍GoStudy vil gi dere undervisning med kritisk blikk på alle livssyn, kristendom, humanetikk, og naturalisme. Målet er å gi deg et gjennomtenkt syn på sin egen posisjon, men også avdekke svakheter med de posisjonene du er uenig med. Du vil også gå gjennom aktuelle problemstillinger som abort og aktiv dødshjelp og forholdet til naturen.

Priser og støtte fra Lånekassen

Vi ønsker at det skal være økonomisk forutsigbart og enkelt å reise med GoStudy og tilbyr derfor en totalpakke som inkluderer fly, opphold og undervisning. Dermed trenger du ikke å tenke på så mye annet enn lommepenger.

Pris: kr. 81 500.
Reservasjonsbeløp på kr. 2 600,- kommer i tillegg.

‍Prisen inkluderer fly tur/retur fra Gardermoen til studiested, bosted, undervisning og utflukter. Det kan komme mindre prisjusteringer, grunnet valuta og prisendringer på fly. Kostnader som kommer i tillegg er reservasjonsbeløp, pensum, eksamensoppmelding og visum.

‍Studiet kvalifiserer til støtte fra Lånekassen. Du kan søke om fullt lån og stipend som beløper seg til rundt kr. 69 000 for høstsemesteret og rundt kr. 83 000 for vårsemesteret. Alle som skal søke støtte fra Lånekassen må ha generell studiekompetanse. Vi oppfordrer alle våre studenter til å lese seg godt opp på Lånekassen sine vilkår. Les mer om støtte fra Lånekassen her.

Påmelding

Du kan velge å holde av en plass helt uforpliktende. Vi vil ta kontakt med deg så du lett kan få svar på akkurat dine spørsmål. Vi vil også oppdatere deg med relevant informasjon om ditt valgte studie/studiested. Du vil videre få tilbud om rådgivning.

‍Dersom du vil være sikker på at vi skal få deg med på avreisen kan du sikre deg en plass ved å betale reservasjonsbeløpet på kr. 2 600.

‍Er du i tvil om hvilket studium som passer for deg, kan du kontakte oss via chat, e-post eller telefon.

Her bor du

GoStudys studenter bor i Playa del Carmen som er en levende by langs den karibiske kysten. Stedet er kjent for sine hvite strender med krystallblått hav og sitt store utvalg innen idrett, shopping og uteliv. Byen er også et perfekt utgangspunkt for å oppdage mer av Mexico, som de gamle pyramidene eller landsbyer utenfor allfarvei hvor du blir kjent med lokal kultur og mat.

‍Studentene bor sammen i dobbeltrom i nærhet til klasserom, byens handlegater og stranden. Du velger selv om du vil betale ekstra for enkeltrom. Dersom du reiser med en venn kan dere selvsagt velge å bo sammen.

Eksempelbilder:

Om Mexico

I Mexico finner du litt av alt! Med sin blanding av vestlig og indiansk kultur, er Mexico et land fullt av kontraster. Hovedstaden er en av verdens største byer, mens du overalt ellers i landet finner koselige, historiske byer og steder fulle av sjarm og liv. Meksikansk mat er verdenskjent og manges favoritt, og de gamle pyramidene er fortsatt et mysterium. Ikke rart landet er et av verdens mest besøkte. Vi holder til i Playa del Carmen, en tidligere fiskerlandsby ved den turkisblå karibiske kysten som har vokst seg til en vibrerende og ung by langs stranden.

‍Playa del Carmen og området rundt inneholder litt av alt det som Mexico har å by på. Byens moderne sentrum har det du kan ønske deg av trendy steder og internasjonale merker. Men du er aldri langt fra å kunne oppdage den lokale kulturen heller. Hele den lange kysten kalt “Riviera Maya” og områdene innenfor inneholder steder å oppdage i løpet av et studiesemester.

‍De mest populære fritidsaktivitetene blant studentene er:

‍• Spanskkurs (inkludert)
• Dykking
• Strand-volleyball
• Dansekurs
• Utforske nærliggende øyer og byer

Hverdagen i Mexico

Q&A

Er det trygt å studere i Playa del Carmen?

Playa del Carmen er et trygt reisemål hvor det årlig kommer turister fra hele verden, særlig fra USA, som setter pris på stemningen, maten og klimaet i Karibien. Vi har ansatte med god lokalkunnskap som alle jobber med å ivareta din trygghet.

‍GoStudy har godt samarbeid med både sykehus og lege dersom det skal oppstå sykdom/uhell. I Playa del Carmen bor også våre studenter i et trygt område i nærheten av stedene som vi vet av erfaring at de foretrekker å oppsøke i fritiden.

Er det dyrt å bo i Playa del Carmen?

Hos oss kjøper du en pakke hvor fly, hotell og undervisning er inkludert. Det du trenger å tenke på i Playa del Carmen er måltider og lommepenger samt egne aktiviteter og turer som du vil dra på i tillegg til de som GoStudy arrangerer.

‍Det er rimelig å leve i Playa del Carmen hvis du unngår de dyreste stedene. Maten er rimelig og du kan få en god middag på restaurant for 100 kroner. Du kan altså få mye mer for pengene enn i Norge og trenger derfor ikke å ha spart opp så mye på forhånd.

‍Vi anbefaler alle å beregne mellom kr. 5 000 – 10000 per måned i Playa del Carmen. Du klarer fint å leve på kr. 5000 i måneden, men dersom du ønsker å reise ekstra mye rundt og utforske regionen i større grad, kan det være lurt å beregne litt ekstra.

Må jeg ha tilleggsfaget?

For å kunne søke om fullt lån og stipend hos Lånekassen må du du ha tilleggsfaget.

For at semesteret skal regnes som et fullstendig semester, må man ta 30 studiepoeng. Exphil og Exfac utgjør til sammen 20 studiepoeng. Dermed er et tilleggsfag som utgjør 10 studiepoeng et naturlig valg for å gjøre deg til fulltidsstudent. Vi anbefaler at du gjennomfører alle fagene.

Dersom du søker om fullt lån og stipend, kan det ha en innvirkning på stipendet dersom du ikke fullfører alle fagene.

Hvor tar jeg eksamen?

Du tar eksamen på nett. Noen eksamensinnleveringer vil finne sted etter studieoppholdet. Det er Høgskolen NLA som organiserer og gjennomfører eksamen.

Må jeg betale alt på en gang?

Nei, du slipper å betale hele beløpet før støtten fra Lånekassen er på din konto. Vårt opplegg er tilpasset din situasjon som student, så det skal være mulig for alle å få dette til med litt planlegging.

‍Å holde av en plass hos GoStudy er uforpliktende og gratis.

‍Dersom du har bestemt deg for å reise vil betaling til GoStudy skje i tre omganger:

Betaling av reservasjonsbeløp for å sikre deg en studieplass. Reservasjonsbeløpet er på kr. 2 600. Velger du å melde deg av etter dette beløpet er betalt, vil ikke reservasjonsbeløpet bli refundert. Du er selv ansvarlig for å vite at du har generell studiekompetanse til studier som krever dette.

Beløp for å reservere bosted, flybilletter og behandling av søknadspapirer
Cirka 8 uker før avreise forfaller faktura på kr. 16 800. Dette beløpet brukes til å forhånds betale deler av utgifter med bosted, flybilletter og andre utgifter GoStudy har før avreise. Når denne er betalt vet vi at vi kan sette deg på lister til flyselskap, bosted, forelesninger og annet.

Den siste fakturaen som skal innbetales til GoStudy vil være det resterende beløpet for studiet du har valgt å melde deg på. Denne fakturaen er lett å betale når du har fått utbetaling av Lånekassen. Dermed er det viktig at du setter deg godt inn i Lånekassens regler for støtte i form av stipend og lån.

‍Vi vil prøve å hjelpe deg på alle måter, så du skal få oppleve hvor fantastisk det er å studere i utlandet. Hvis du trenger å snakke om individuelle og mer fleksible betalingsløsninger, kan du ta kontakt med oss for hjelp og veiledning.

Prisen du betaler til GoStudy inkluderer: veiledning, forelesninger, innkvartering på studiested, oppfølging og hjelp både i Norge før avreise og ved studiesenteret. Transport til og fra flyplass på studiested. Reise tur/retur fra Oslo til studiested. Det kan forekomme mindre prisjusteringer, grunnet valuta og prisendringer på fly. Kostnader som kommer i tillegg er reiseforsikring, og visum for studiested som krever dette.

Hvem bor jeg på rom med?

Dersom du reiser alene, vil du bli innlosjert på rom med en medstudent. Ved påmelding kan du skrive informasjon om dine fritidsinteresser – og vi vil før avreisen plassere deg sammen med noen vi tror du vil passe sammen med.

‍Dersom du reiser sammen med noen, kan du registrere dette ved påmelding slik at dere får bo på rom sammen.

Er det obligatorisk undervisning?

Det er rundt to timers undervisning, mandag til fredag. Oppmøtet er obligatorisk, som innebærer at fravær krever gyldig grunn. Dersom man ikke møter opp til timene, vil man få skriftlig advarsel som potensielt kan føre til utvisning. Denne regelen er til for at du skal kunne komme hjem med de resultatene du ønsker.

Hva er gjennomsnittsalderen på studentene?

Alderen på studentene varierer, men vi ser at de fleste er i alderen 19-25 år.

Hold av plass

Du kan holde av en plass helt uforpliktende. Vi vil ta kontakt med deg så du lett kan få svar på akkurat dine spørsmål. Vi vil også oppdatere deg med relevant informasjon om studietilbudet du har valgt.

    Studentene