Skip to main content

MEXICO

Privatiststudier

Ta fag fra videregående som privatist i Playa del Carmen! Du er oppmeldt som privatistelev og får undervisning av våre dyktige norske lærere som forbereder deg på eksamen, samtidig som du får leve studentlivet i en av Karibiens mest levende byer!

Vi reiser og bor sammen

Fokus på faglig kvalitet med erfarne, norske lærere

Fly, bosted og undervisning inkludert

Forbedre eller fullføre videregående utdanning

Studie

Studie i regi av: VGS Online
Varighet: 10 uker
Avreise: Januar og august (neste semesterstart er januar 2024)

Hold av studieplass

Om

Om fag og privatiststudier i Playa del Carmen

I Playa del Carmen har vi klasseromsundervisning med engasjerende og erfarne norske lærere. Vi vil at du skal lykkes, for da lykkes vi! Fagene blir levert av VGS Online som har mer enn 10 års erfaring innen videregående opplæring.

VGS Online gir tett oppfølging av elevene under hele semesteret, og helt fram til eksamen. Gjennom semesteret får du delta i gruppeøvelser, eksamensrettet undervisning og prøveeksamen slik at du er godt forberedt når du kommer hjem til Norge.

Er du i tvil om hvilke fag du ønsker å ta? Ønsker du å komme inn på studier som ingeniør, medisin, tannlege, men er usikker på hvilke fag som er påkrevd? VGS Online tilbyr rådgivningstimer for deg som ønsker og trenger dette.

Se alle fagene her

Vårt privatisttilbud:

Påbygg til generell studiekompetanse:
Dette er alternativet for deg med yrkesfaglig skolebakgrunn eller fagbrev (eventuelt begge). Med forberedelse og eksamen i et utvalg av ulike fag hjelper vi deg til generell studiekompetanse.

23/5-regelen
Dette kan være en nyttig snarvei til generell studiekompetanse for deg som har lite skolegang, men som i stedet har prioritert arbeidserfaring eller annen praksis. Regelen sier at du fra det året du fyller 23 år kan søke til opptak til universitetet eller høgskolen med en kombinasjon av seks utvalgte fag.

Forbedre eller fullføre vitnemålet
Hos oss kan du forbedre eller fullføre vitnemålet ditt. Dersom du ønsker å forbedre vitnemålet ditt er det viktig å velge de riktige fagene som mangler. VGS Online deg gjerne å velge de beste løsningene.

Priser og støtte fra Lånekassen

Vi ønsker at det skal være økonomisk forutsigbart og enkelt å reise med GoStudy og tilbyr derfor en totalpakke som inkluderer fly, opphold og undervisning. Dermed trenger du ikke å tenke på så mye annet enn lommepenger.

Pris: ca. kr. 75 – 80 000.
Størrelsen på programavgiften avhenger av fagkombinasjonen din. Reservasjonsbeløp på kr. 2 600 kommer i tillegg.

Prisen inkluderer fly tur/retur fra Gardermoen til studiested, bosted, studiet og utflukter. Det kan komme mindre prisjusteringer grunnet valuta og prisendringer på flybillett. Kostnader som kommer i tillegg er reiseforsikring, reservasjonsbeløp, oppmelding til eksamen og pensum.

‍Endelig pris for hva du skal betale for semesteret avgjøres av din fagkombinasjon, ettersom fagene har ulike størrelse og pris. Etter du har holdt av en plass blir du kontaktet av en studierådgiver, som vil hjelpe deg å plukke de fagene du skal ta, samt hva du skal betale for dine studier i utlandet.

‍Fagene og undervisning er levert av VGS Online som er godkjent av Lånekassen. Du kan søke om fullt lån og stipend opp til kr. 99 000, avhengig av fagkombinasjonen din. Som privatist kan du søke støtte fra Lånekassen selv uten generell studiekompetanse.

Du kan lese mer om støtteordningen her: Lånekassens side for privatister.

Vi oppfordrer alle våre studenter til å lese seg godt opp på Lånekassen sine vilkår.

Påmelding

Du kan velge å holde av en plass helt uforpliktende. Vi vil ta kontakt med deg så du lett kan få svar på akkurat dine spørsmål. Vi vil også oppdatere deg med relevant informasjon om ditt valgte studie/studiested. Du vil videre få tilbud om rådgivning.

‍Dersom du vil være sikker på at vi skal få deg med på avreisen kan du sikre deg en plass ved å betale reservasjonsbeløpet på kr. 2 600.

‍Er du i tvil om hvilket studium som passer for deg, kan du kontakte oss via chat, e-post eller telefon.

Her bor du

GoStudys studenter bor midt i Playa del Carmen som er en levende by langs den karibiske kysten. Stedet er kjent for sine hvite strender med krystallblått hav og sitt store utvalg innen idrett, shopping og uteliv. Byen er også et perfekt utgangspunkt for å oppdage mer av Mexico, som de gamle pyramidene eller landsbyer utenfor allfarvei hvor du blir kjent med lokal kultur og mat.

‍Studentene bor sammen i dobbeltrom i gangavstand til skolen, byens handlegater og stranden. Du velger selv om du vil betale litt ekstra for enkeltrom. Dersom du reiser med en venn kan dere selvsagt velge å bo sammen.

Om Mexico

I Mexico finner du litt av alt! Med sin blanding av vestlig og indiansk kultur, er Mexico et land fullt av kontraster. Hovedstaden er en av verdens største byer, mens du overalt ellers i landet finner koselige, historiske byer og steder fulle av sjarm og liv. Meksikansk mat er verdenskjent og manges favoritt, og de gamle pyramidene er fortsatt et mysterium. Ikke rart landet er et av verdens mest besøkte. Vi holder til i Playa del Carmen, en tidligere fiskerlandsby ved den turkisblå karibiske kysten som har vokst seg til en vibrerende og ung by langs stranden.

‍Playa del Carmen og området rundt inneholder litt av alt det som Mexico har å by på. Byens moderne sentrum har det du kan ønske deg av trendy steder og internasjonale merker. Men du er aldri langt fra å kunne oppdage den lokale kulturen heller. Hele den lange kysten kalt “Riviera Maya” og områdene innenfor inneholder steder å oppdage i løpet av et studiesemester.

‍De mest populære fritidsaktivitetene blant studentene er:

‍• Spanskkurs (inkludert)
• Dykking
• Strand-volleyball
• Dansekurs
• Utforske nærliggende øyer og byer

Hverdagen i Mexico

Q&A

Er privatiststudiet støttet av Lånekassen?

Som privatist kvalifiserer du til studiestøtte fra Lånekassen. Størrelsen på stipendet beregnes ut fra den reelle tiden du bor hjemmefra, alder, samt hvor stor studiebelastning du har. Vi hjelper deg gjerne med å finne ut omtrentlig hva du kan forvente i støtte. Vi oppfordrer alle våre studenter til å lese seg godt opp på lånekassen sine regler og vilkår.

Hva er privatiststudier?

Privatistordningen sikrer alle som ønsker det mulighet til å ta eksamen i fag fra videregående skole. Det er de forskjellige fylkeskommunene i Norge som har ansvaret for eksamensavviklingen, så du som elev trenger simpelthen kun å melde deg opp til eksamen innen 1. september i høstsemesteret (eksamen til jul) og 1. februar i vårsemesteret (eksamen til våren). Det er ingen opptakskrav, det vil si at alle som ønsker det kan avlegge de eksamener de ønsker.

‍Oppmelding gjør du gjennom privatistweb, og vi hjelper deg selvsagt med dette. Det er også her du vil finne praktisk informasjon om dine eksamener.

‍Som privatist kan du velge å forberede deg på egenhånd til dine eksamener, eller du kan følge undervisning ved en skole som kvalifiserer til lån og stipend fra Lånekassen. VGS Online er en av disse skolene. Vi har erfart at det kan være lettere for mange både å gjennomføre og få gode resultater dersom å følge et slikt undervisningsopplegg.

Er det obligatorisk undervisning?

Timeplanen din vil variere litt ut i fra hvilke og hvor mange fag du der. Undervisningen skjer som regel mandag til fredag. Oppmøtet er obligatorisk, som innebærer at fravær krever gyldig grunn. Dersom du ikke møter opp til timene, vil du få skriftlig advarsel som potensielt kan føre til utvisning. Denne regelen er til for at du skal kunne komme hjem og oppnå de resultatene du ønsker.

Må jeg betale alt på en gang?

Nei, du slipper å betale hele beløpet før støtten fra Lånekassen er på din konto. Vårt opplegg er tilpasset din situasjon som student, så det skal være mulig for alle å få dette til med litt planlegging.

‍Å holde av en plass hos GoStudy er uforpliktende og gratis.

‍Dersom du har bestemt deg for å reise vil betaling til GoStudy skje i tre omganger:

Betaling av reservasjonsbeløp for å sikre deg en studieplass. Reservasjonsbeløpet er på kr. 2 600. Velger du å melde deg av etter dette beløpet er betalt, vil ikke reservasjonsbeløpet bli refundert. Du er selv ansvarlig for å vite at du har generell studiekompetanse til studier som krever dette.

Beløp for å reservere bosted, flybilletter og behandling av søknadspapirer
Cirka 12 uker før avreise forfaller faktura på kr. 16 800. Bekrefter du plassen din etter det, vil du få fakturaen når du sikrer plassen din. Dette beløpet brukes til å forhåndsbetale deler av utgifter med bosted, flybilletter og andre utgifter GoStudy har før avreise. Når denne er betalt, vet vi at vi kan sette deg på lister til flyselskap, bosted, forelesninger og annet.

Den siste fakturaen som skal innbetales til GoStudy vil være det resterende beløpet for studiet du har valgt å melde deg på. Denne fakturaen er lett å betale når du har fått utbetaling av Lånekassen. Dermed er det viktig at du setter deg godt inn i Lånekassens regler for støtte i form av stipend og lån. Vi tilbyr også mulighet for betalingsplan.

‍Vi vil prøve å hjelpe deg på alle måter, så du skal få oppleve hvor fantastisk det er å studere i utlandet. Hvis du trenger å snakke om individuelle og mer fleksible betalingsløsninger, kan du ta kontakt med oss for hjelp og veiledning.

Prisen du betaler til GoStudy inkluderer: veiledning, forelesninger, innkvartering på studiested, en del utflukter samt oppfølging og hjelp både i Norge før avreise og ved studiesenteret. Transport til og fra flyplass på studiested. Reise tur/retur fra Oslo til studiested. Det kan forekomme mindre prisjusteringer, grunnet valuta og prisendringer på fly. Kostnader som kommer i tillegg er reiseforsikring, eksamensoppmelding i fylket ditt, pensun og visum for studiested som krever dette.

Hvor mye må jeg ha i lommepenger?

Hos oss kjøper du en «pakke», hvor fly, bosted, undervisning og noen utflukter er inkludert.

‍Det kan være billig å leve i Playa del Carmen med litt planlegging. Maten er rimelig og du kan få en god middag på restaurant for 100 kroner. Du kan altså få mye mer for pengene enn i Norge og trenger derfor ikke å ha spart opp så mye på forhånd.

‍Vi anbefaler alle å beregne mellom 5000,- og 10000,- kroner per. måned. Du klarer fint å leve på 5000,- i måneden, men dersom du ønsker å delta på mye, og utforske landet i en større grad – kan det være lurt å beregne litt ekstra.

Hva kan jeg forvente av standard på hotellet?

Alle studentene blir innlosjert på hotell, der du som regel bor sammen med en medelev. Hotellet inneholder det som er nødvendig for deg for en lengre periode. Du har bad, wifi og mulighet for å oppbevare noe kaldt. Hotellet ligger sentralt til, og du finner det meste av butikker, spisesteder, strand og barer i nærheten.

Hvem bor jeg på rom med?

Dersom du reiser alene, vil du bli innlosjert på rom med en medstudent. Ved påmelding kan du skrive informasjon om dine fritidsinteresser – og vi vil før avreisen plassere deg sammen med noen vi tror du vil passe sammen med.

‍Dersom du reiser sammen med noen, kan du registrere dette ved påmelding slik at dere får bo på rom sammen.

Hva er gjennomsnittsalderen på elevene?

Alderen på studentene/elevene varierer, men vi ser at de fleste er i alderen 19-25 år.

Hold av plass

Du kan holde av en plass helt uforpliktende. Vi vil ta kontakt med deg så du lett kan få svar på akkurat dine spørsmål. Vi vil også oppdatere deg med relevant informasjon om studietilbudet du har valgt.

    Studentene