Skip to main content

BARCELONA

Ex.phil. og Ex.fac.

Ta Exphil/Exfac, få studiepoeng og samtidig opplev den kulturrike byen Barcelona! GoStudy har siden 1999 levert Exphil/Exfac til flere tusen studenter i utlandet, med dyktige forelesere og godt samhold mellom studentene. Med oss får du oppleve en ny kultur, samtidig som du fordyper deg i grunnleggende sosiale spørsmål som berører samfunn, identitet og etiske problemstillinger.

Vi reiser og bor sammen

Tett oppfølging av erfarne, norske lærere

Flybillett, opphold og undervisning inkludert

Opplev en av Europas mest trendy kystbyer

Studie

Studiepoeng: 30
Varighet: 12 uker
Avreise: Januar/februar og august/september

Hold av studieplass

Om

Om fagene og studieløpet

Er du glad i å diskutere, stille spørsmål og tenke selv? Lurer du på hvor kunnskapen vår kommer fra – og hva vi kan vite sikkert? Filosofistudier og grunnleggende forståelse av teori er verdifullt både personlig og profesjonelt. Derfor er kursene Exphil/Exfac obligatoriske innen de fleste utdanninger ved norske universiteter og høgskoler. Ved å ta Exphil/Exfac med tilleggsfag med oss vil du ha muligheten til å få dette godkjent som en del av din videre utdanning. Studiene gir deg 30 studiepoeng ved bestått eksamen, som kan brukes som ekstrapoeng på vitnemålet der du trenger det.

‍Som Exphil/Exfac student er du innrullert ved Høgskolen NLA i Norge. Det vil si at det er et norsk studie, hvor man har «flyttet» klasserommet til Bali, og du tar eksamen når du kommer hjem. Exphil/Exfac m/og tilleggsfaget gir 10 studiepoeng hver, til sammen 30 studiepoeng på ett semester – som også gjør at du regnes som fulltidsstudent.

Exphil – 10 studiepoeng

Examen Philosophicum gir deg grunnleggende kunnskap om et utvalg sentrale emner i filosofi- og vitenskapshistorien fra antikken til vår tid. Vi diskuterer ulike syn på hva som egentlig eksisterer, hvordan vi kan vite noe om hvordan verden henger sammen – og de store spørsmålene om hvordan vi skal leve og hva som er meningen med det hele. Filosofi er et eget fag i universitetssystemet, men det er også et fantastisk universalredskap til å skaffe deg et fugleperspektiv på nær sagt alle spørsmål og problemer – og åpne dem for kritisk diskusjon og undersøkelse.

Exfac – 10 studiepoeng

Examen Facultatum er et forberedende studium som skal gi forkunnskaper om et fagområde – fagterminologi, faghistorie og grunnleggende problemstillinger. Vår variant er en allmenvariant av Exfac som gir innføring til både samfunnsvitenskap og humanvitenskap. Her lærer du teorier, begreper og forskingsstrategier som blir brukt for å forstå mennesket som et sosialt vesen – og om hvordan fortolkningen av handlinger og tekster kan klargjøre uenighet og åpne for et mangfold av meninger.

‍En grunnleggende innføring i logikk og vitenskapshistorie gir deg også en generell forståelse av vitenskapelig metodikk. Dette er et fag som gir deg redskaper til kritisk tenkning for videre studier og som og hjelper deg å forstå forholdet mellom vitenskap og samfunn.

Tilleggsfag – 10 studiepoeng

For at studiet skal utgjøre 30 studiepoeng, er det lagt til et tilleggsfag. Tilleggsfaget blir annonsert når det nærmer seg avreise, og kan variere fra semester til semester. De siste semestrene har tilleggsfaget vært «Religion og etikk». Spørsmålet om hva som er rett og galt, er noe alle mennesker må ta stilling til siden vi alle handler og siden det vi gjør berører andre. Hvem setter standarden for hva som er godt og riktig, galt og dårlig? Kommer målestokken fra oss selv, fra samfunnet, fra tradisjonen eller fra noe utenfor mennesket?

‍GoStudy vil gi dere undervisning med kritisk blikk på alle livssyn, kristendom, humanetikk, og naturalisme. Målet er å gi deg et gjennomtenkt syn på sin egen posisjon, men også avdekke svakheter med de posisjonene du er uenig med. Du vil også gå gjennom aktuelle problemstillinger som abort og aktiv dødshjelp og forholdet til naturen.

Priser og støtte fra Lånekassen

Vi ønsker at det skal være økonomisk forutsigbart og enkelt å reise med GoStudy og tilbyr derfor en totalpakke som inkluderer fly, opphold og undervisning. Dermed trenger du ikke å tenke på så mye annet enn lommepenger.

Pris: kr. 81 500.
Reservasjonsbeløp på kr. 2 600,- kommer i tillegg.

‍Prisen inkluderer fly tur/retur fra Gardermoen til studiested, bosted, undervisning og utflukter. Det kan komme mindre prisjusteringer, grunnet valuta og prisendringer på fly. Kostnader som kommer i tillegg er reservasjonsbeløp, pensum, eksamensoppmelding og visum.

‍Studiet kvalifiserer til støtte fra Lånekassen. Du kan søke om fullt lån og stipend som beløper seg til rundt kr. 70 000 for vårsemesteret og rundt kr. 58 000 for høstsemesteret. Alle som skal søke støtte fra Lånekassen må ha generell studiekompetanse. Vi oppfordrer alle våre studenter til å lese seg godt opp på Lånekassen sine vilkår. Les mer om støtte fra Lånekassen her.

Påmelding

Du kan velge å holde av en plass helt uforpliktende. Vi vil ta kontakt med deg så du lett kan få svar på akkurat dine spørsmål. Vi vil også oppdatere deg med relevant informasjon om ditt valgte studie/studiested. Du vil videre få tilbud om rådgivning.

‍Dersom du vil være sikker på at vi skal få deg med på avreisen kan du sikre deg en plass ved å betale reservasjonsbeløpet på kr. 2 600.

‍Er du i tvil om hvilket studium som passer for deg, kan du kontakte oss via chat, e-post eller telefon.

Her bor du

Alle studenter bor sammen fra to til seks personer i leiligheter som er sentralt beliggende. Du vil oppleve sjarmen ved å bo i autentiske nabolag hvor du blir en del av det lokale livet. Boligstandarden i Barcelona er som regel bra, men vær forberedt på at det varierer fra bygning til bygning da ingen leiligheter er like.

Dersom du reiser sammen med noen, kan du legge inn ønske om å dele rom før eller etter påmelding. Dette vil vi ta hensyn til ved fordeling av leiligheter. Dersom dere er to venner som reiser sammen, kan vi se på muligheten for å finne en mindre leilighet kun for dere. Dersom du reiser alene, plasserer vi deg sammen med andre medstudenter vi tror du passer sammen med basert på informasjonen om deg gitt på forhånd.

Hverdagen i Barcelona

I Barcelona har du tilgang til det meste: Sjarmerende gater, masse shopping og kulturliv, og en deilig bystrand. Med vår lokalkunnskap og et velorganisert opplegg ligger alt til rette for at du skal få maksimalt ut av oppholdet i denne storbyen på den spanske solkysten.

Du vil ha ca. to timer undervisning mandag til fredag. Timeplanen kan variere fra uke til uke. Reisetiden til skolen er ikke lang, og for noen er det mulig å gå hele veien. Da kan du for eksempel ta seg en kaffe på veien, og oppdage noe nytt hver dag. Dagene du ikke har undervisning kan du bruke til egenstudier og fritidsaktiviteter alene eller sammen med andre. Oppholdet i utlandet er berikende: Du vil oppdage nye ting hver dag, utforske nye strøk og severdigheter og bli bedre kjent med de andre i gruppen – og deg selv.

Studentene våre sier at de setter pris på å kjenne på stemningen, luktene, la seg overraske av nye bygg og plasser, og ikke minst finne seg sine favorittplasser å lese/spise på. Sammen drar vi på utflukter og sammenkomster hvor vi får lære mer om byene og deres historie, kultur og særpreg.

Populære aktiviteter for studentene våre:
• Lese/være på stranden
• Shopping
• Gå på bruktmarkeder
• Studere på kafé
• Fotballkamper
• Konserter
• Rusle rundt i gatene
• Piknik i parken
• Utforske forskjellige spisesteder
• Danse
• Små helgeturer til nærliggende byer

Hverdag

Q&A

Må jeg ha tilleggsfaget?

For å kunne søke om fullt lån og stipend hos Lånekassen må du du ha tilleggsfaget.

‍For at semesteret skal regnes som et fullstendig semester, må man ta 30 studiepoeng. Exphil og Exfac utgjør til sammen 20 studiepoeng. Dermed er et tilleggsfag som utgjør 10 studiepoeng et naturlig valg for å gjøre deg til fulltidsstudent. Vi anbefaler at du gjennomfører alle fagene.

‍Dersom du søker om fullt lån og stipend, kan det ha en innvirkning på stipendet dersom du ikke fullfører alle fagene.

Hvor tar jeg eksamen?

Du tar eksamen på nett. Noen eksamensinnleveringer vil finne sted etter studieoppholdet. Det er Høgskolen NLA som organiserer og gjennomfører eksamen.

Er det obligatorisk undervisning?

Det er rundt to timers undervisning, mandag til fredag. Oppmøtet er obligatorisk, som innebærer at fravær krever gyldig grunn. Dersom man ikke møter opp til timene, vil man få skriftlig advarsel som potensielt kan føre til utvisning. Denne regelen er til for at du skal kunne komme hjem med de resultatene du ønsker.

Må jeg betale alt på en gang?

Nei, du slipper å betale hele beløpet før støtten fra Lånekassen er på din konto. Vårt opplegg er tilpasset din situasjon som student, så det skal være mulig for alle å få dette til med litt planlegging.

‍Å holde av en plass hos GoStudy er uforpliktende og gratis.

‍Dersom du har bestemt deg for å reise vil betaling til GoStudy skje i tre omganger:

Betaling av reservasjonsbeløp for å sikre deg en studieplass. Reservasjonsbeløpet er på kr. 2 600. Velger du å melde deg av etter dette beløpet er betalt, vil ikke reservasjonsbeløpet bli refundert. Du er selv ansvarlig for å vite at du har generell studiekompetanse til studier som krever dette.

Beløp for å reservere bosted, flybilletter og behandling av søknadspapirer
Cirka 8 uker før avreise forfaller faktura på kr. 16 800. Dette beløpet brukes til å forhånds betale deler av utgifter med bosted, flybilletter og andre utgifter GoStudy har før avreise. Når denne er betalt vet vi at vi kan sette deg på lister til flyselskap, bosted, forelesninger og annet.

Den siste fakturaen som skal innbetales til GoStudy vil være det resterende beløpet for studiet du har valgt å melde deg på. Denne fakturaen er lett å betale når du har fått utbetaling av Lånekassen. Dermed er det viktig at du setter deg godt inn i Lånekassens regler for støtte i form av stipend og lån.

‍Vi vil prøve å hjelpe deg på alle måter, så du skal få oppleve hvor fantastisk det er å studere i utlandet. Hvis du trenger å snakke om individuelle og mer fleksible betalingsløsninger, kan du ta kontakt med oss for hjelp og veiledning.

Prisen du betaler til GoStudy inkluderer: veiledning, forelesninger, innkvartering på studiested, oppfølging og hjelp både i Norge før avreise og ved studiesenteret. Transport til og fra flyplass på studiested. Reise tur/retur fra Oslo til studiested. Det kan forekomme mindre prisjusteringer, grunnet valuta og prisendringer på fly. Kostnader som kommer i tillegg er reiseforsikring, og visum for studiested som krever dette.

Hvor mye må jeg ha i lommepenger?

Vi anbefaler alle våre studenter å spare opp mellom 5000,- til 10000,- i lommepenger per. måned. Du kan leve fint med dette beløpet, men det er opp til deg hvor mye du ønsker å bruke.

Vi anbefaler alle våre studenter til å tenke litt gjennom på forhånd hva man ønsker å gjøre av aktiviteter, shopping og utflukter slik at man får beregnet best mulig.

Er studiet støttet av Lånekassen?

Studiet kvalifiserer til støtte fra Lånekassen. Du kan søke om fullt lån og stipend som beløper seg til rundt kr 57.000, -. Alle som skal søke støtte fra Lånekassen må ha generell studiekompetanse. Vi oppfordrer alle våre studenter til å lese seg godt opp på lånekassen sine vilkår. Les mer om støtte fra Lånekassen her.

‍Lånekassen gir støtte til elever og studenter som er tatt opp i en utdanning ved et lærested som er godkjent for støtte. For mer informasjon om hvilke utdanninger som gir rett til støtte, les her.

‍Vi anbefaler deg å prøve ut støttekalkulatoren til lånekassen, som gir deg et overslag over hvor mye stipend og lån du kan få.

Hvem bor jeg på rom med?

Dersom du reiser alene, vil du bli innlosjert på rom med en medstudent. Ved påmelding kan du skrive informasjon om dine fritidsinteresser – og vi vil før avreisen plassere deg sammen med noen vi tror du vil passe sammen med.

‍Dersom du reiser sammen med noen, kan du registrere dette ved påmelding slik at dere får bo på rom sammen.

Hva er gjennomsnittsalderen på elevene?

Alderen på studentene/elevene varierer, men vi ser at de fleste er i alderen 19-25 år.

Hold av plass

Du kan holde av en plass helt uforpliktende. Vi vil ta kontakt med deg så du lett kan få svar på akkurat dine spørsmål. Vi vil også oppdatere deg med relevant informasjon om studietilbudet du har valgt.

    Studentene